Ostro

Legendarni košarkar: Tujcev ne potrebujemo

T.L.
9. 9. 2017, 09.55
Posodobljeno: 9. 9. 2017, 11.44
Deli članek:

Dino Rađa pravi, da ne vidi pomena v tem, da bi zaradi dokumentov ameriški igralec postal Hrvat, ki bi lahko igral za reprezentanco. "Na takšen način bi tudi moja mama lahko vodila reprezentanco," je jasen.

Reuters
Dino Rađa iz leta 1998, ko je še igral za hrvaško reprezentanco.

Le kdo ne pozna Dina Rađe, legendarnega hrvaškega košarkaša, ki je igral tudi v ameriški ligi NBA? 

Danes pod okriljem Hrvaške košarkarske zveze pomaga hrvaški reprezentenaci na evropskem prvenstvu, ki se danes nadaljuje v turškem Istanbulu in kjer danes slovensko ekipo že čaka tekma z Ukrajino.

Hrvaška se bo v nedeljo zvečer pomerila z Rusijo. Rađa je za hrvaški portal dejal, da pričakuje, da bo tekma dramatična, odločale pa bodo malenkosti.  Med pogovorom pa je odgovoril tudi na vprašanje, s katerim se je ukvarjala hrvaška športna javnost, in sicer, ali kupiti tujega košarkarja, ki bi igral na položaju organizatorja igre ali ne. Hrvati so namreč na tem položajo nekoliko oslabljeni. 

Košarkar: Še moja mama bi lahko vodila takšno reprezentanco

Rađa pa je jasen. "Ne želimo kupovati rezultatov. Tujcev ne potrebujemo."

Dodal je, da ga to ne zanima in da ne načrtuje, da bi kupoval rezultate. "Hrvati bi morali igrati za Hrvaško, Turki za Turčijo in Američani za ZDA. Ali ni dovolj, da so se klubi že zdavnaj 'sprostituirali' do takšnega obsega, da je to postalo že gnusno? Moramo uničiti še reprezentanco? Fenerbahče je evropski prvak, v ekipi pa imajo le dva Turka. Je to normalno? Igranje za reprezentanco bi moralo biti stvar časti in ponosa in res ne vidim pomena v tem, da damo papirje nekemu Američanu, da bi postal Hrvat. Na takšen način bi tudi moja mama lahko vodila reprezentanco. Naj to počnejo drugi, mi ne bomo in bomo igrali s tistimi igralci, ki jih imamo," je bil oster Rađa.