Top flop tedna

Ukradel govedino, perutnino in vloženo zelenjavo

ss
4. 9. 2017, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

10. V Luciji je nekdo vlomil v klet. Oškodovanec pogreša naramno torbico, v kateri je imel ključe osebnega avtomobila, dokumente in 10 evrov.

9. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

8. V Šmarju pri Jelšah sta k hiši prišli ženski in domačinko prosili za vodo, pisalo in papir, nato pa izkoristili trenutek ter ji ukradli kuverto z večjo vsoto gotovine.

7. Ormoški policisti so prijeli 33-letnega moškega, državljana Slovenije in Hrvaške, ki je bil iskan z evropskim nalogom za prijetje in privedbo. Iskalo ga je varaždinsko sodišče, kjer je bil pravnomočno obsojen na deset mesecev zapora zaradi kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb, groženj in nezakonite posesti orožja. Prijeti mora prestati še osem mesecev in dva dneva zapora.

6. Na Celjski cesti v Slovenj Gradcu je neznanec na treh parkiranih avtomobilih prerezal tri pnevmatike.

5. V Sežani je nekdo vlomil v hišo. Lastnik pogreša 200 ameriških dolarjev.

V Ljubljani je neznanec okradel upokojenca, potem ko je ta na pošti dvignil denar.

4. Ljubljanski policisti so obravnavali drzno tatvino. Ko je upokojenec na pošti dvignil pokojnino, je denar shranil v kuverto, to pa pospravil v prednji hlačni žep ter se napotil domov. Na Rojčevi ulici je k njemu pristopil neznanec in ga ogovoril. Nekaj je pleteničil, toliko, da ga je zamotil in mu iz žepa izmaknil kuverto z denarjem. Upokojenec je o dogodku obvestil policijo. Išče se lopov, star okoli 25 let, visok okoli 170 centimetrov, srednje postave, kratkih las in neobrit.

3. Brežiški policisti so 35-letnemu domačinu med hišno preiskavo zaplenili nekaj kilogramov prepovedane konoplje, tri tisoč nabojev različnih kalibrov, pištolo z dušilcem poka ter tri lovske puške. Moški bo prejel ovadbo za pečanje z drogo in orožjem.

2. K trafiki na Celovški cesti v Ljubljani se je pripeljal mlajši moški in prodajalcu dejal, da želi cigarete in »safety card«. Ko mu je trgovec artikle izročil, jih je mladenič pograbil in se odpeljal naprej.

1. Črnomaljski policisti so v Zgornjih Gorenjcih obravnavali tatvino. Neznani storilci so iz skrinje v garaži odnesli več kot deset kilogramov govedine in perutnine ter nekaj litrov vložene zelenjave.