Kralj kokaina

FOTO in VIDEO: Mafijskega šefa aretirali po več kot 20 letih na begu

S.R./STA
4. 9. 2017, 13.33
Posodobljeno: 4. 9. 2017, 13.35
Deli članek:

Urugvajski policisti so v nedeljo v hotelu v prestolnici Montevideo aretirali šefa kalabrijskega mafijskega klana 'Ndrangheta Italijana Rocca Morabita, ki ga italijanske oblasti zaradi trgovanja z drogami in mafijskih aktivnosti iščejo več kot 20 let.

Ministerio del Interior del Uruguay
Morabito je trgoval z drogami v Italiji, kamor naj bi iz Brazilije med letoma 1992 in 1993 poskušal prepeljati več sto kilogramov kokaina.

Rocca Morabita so policisti aretirali potem, ko je svojo hčerko vpisal v šolo in ob tem povedal svoje pravo ime. Policisti so zasegli še pištolo, 13 mobilnih telefonov, 12 bančnih kartic, dva avtomobila, portugalski potni list in dragulje.

Italijanske oblasti so 50-letnika, ki ga iščejo od leta 1995, v njegovi odsotnosti obsodile članstva v kriminalni združbi, ki sodeluje v mednarodni trgovini z drogami, in drugih kaznivih dejanj. Dosodili so mu 30 let zaporne kazni. Italijansko notranje ministrstvo je medtem sporočilo, da je Morabito na vrhu njihovega seznama iskanih mafijcev.

Ministerio del Interior del Uruguay
Aretacija italijanskega kralja kokaina.

Urugvajske pristojne oblasti so sporočile, da je Morabito 11 let živel v urugvajskem obmorskem letovišču Punta del Este. Šestmesečna preiskava je pokazala, da je mafijski šef uporabljal brazilski potni list na ime Francisco Capaletto.

Morabito bo ostal v priporu v Urugvaju zaradi ponarejenih dokumentov in kraje identitete, dokler ne bo urejena njegova izročitev Italiji, so sporočili z urugvajskega notranjega ministrstva. Kalabrijski mafijski klan 'Ndrangheta je sicer ena izmed najvplivnejših organiziranih kriminalnih združb na svetu, ki v Evropo pretihotapi največje količine kokaina.

Ministerio del Interior del Uruguay
Aretacija italijanskega kralja kokaina.