Podaljšan pripor

Sodišče odločilo o krvnikih 26-letnega Andreja

G.G./STA
16. 3. 2017, 11.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sodišče je po pričakovanju podaljšalo pripor osumljenima brutalnega napada na 26-letnega Andreja Cekuto pri Podbočju 13. februarja letos. 20-letni Aleš Olovec in 29-letni Martin Kovač sta osumljena povzročitve posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom.

Janja Ambrožič
Na travniku, kjer je nastal posnetek obračuna, je še več dni stalo prislonjeno kolo.

Janja Ambrožič
Martin Kovač, starejši od dvojice osumljenih.

Tožilstvo je predlagalo podaljšanje pripora za osumljenca za dva meseca, sodišče v Krškem pa je sklenilo, da jima podaljšajo bivanje v priporu za 45 dni. 

Spomnimo. Policija je v noči z 12. na 13. februar prijela več prijav posnetka pretepa, objavljenega na družbenem omrežju facebook. Policisti so zagnali akcijo preverjanja in 13. februarja okoli 4. ure zjutraj v okolici Podbočja v občini Krško našli hudo pretepenega 26-letnega Andreja Cekuto, ki so ga reševalci zaradi hudih poškodb prepeljali v ljubljanski klinični center.

Policisti so kmalu prijeli osumljenca napada, 20-letnega Aleša Olovca in 29-letnega Martina Kovača. Najprej so ju osumili kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za katero je zagrožena zaporna kazen od enega do 10 let. Ker je dan po napad Andrej umrl, je tožilec očitano kaznivo dejanje prekvalificiral v povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, za kar je zagrožena kazen do 15 let zapora. Očitajo jima tudi neupravičeno slikovno snemanje, za kar je zagrožena kazen do enega leta zapora.

Obtožbo lahko še spremenijo

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Krškem so poudarili, da to "še ne pomeni, da bo takšna kvalifikacija tudi v obtožbi". Glede na pridobljene dokaze v preiskavi bi jo namreč lahko tudi prekvalificirali. Preiskava primera je še vedno v teku, kdaj bo sodna obravnava, pa ni mogoče predvideti.