Kdo je vozil?

Po prometni nesreči: Peter je umrl, Jožek pa pobegnil

Gabrijel Toplak
15. 3. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

20-letni Fabjan je popival s prijatelji, nato pa z avtomobilom silovito trčil v 82-letnika, ki je na kraju podlegel poškodbam. presenetljivo, a krivdo je prevzel povzročiteljev bratranec Gregor.

GB Maribor
Avtomobila je po čelnem trčenju vsakega odneslo na svojo stran.

Prometna nesreča, v kateri je pred nekaj več kot letom dni umrl takrat 82-letni Peter Vajngerl iz Bistrice ob Dravi, dobiva nove razsežnosti. Slednji se je, tako so takrat sporočili policisti, s svojim avtomobilom peljal obdelovat svoj vinograd v Zgornjo Velko, a je vanj, še preden je sploh prišel tja, na lokalni cesti Pernica–Jakobski Dol čelno trčil 23-letni voznik audija. Vajngerl je umrl še pred prihodom reševalcev, policisti pa so takrat podali kazensko ovadbo zoper 23-letnega voznika zaradi povzročitve smrtne nesreče iz malomarnosti.

Vložena obtožnica

A prejšnji mesec je mariborsko okrožno državno tožilstvo (ODT) v tem primeru vložilo obtožnico zoper dva ovadena. To je za Svet24 potrdila tudi višja državna tožilka Januša Kušar Rotman, sicer namestnica vodje ODT v Mariboru, ki je dejala, da so na Okrožno sodišče v Mariboru vložili obtožnico zoper dve fizični osebi. »Pri eni gre za kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, pri drugi pa za kaznivo dejanje pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja. Na podlagi sklepa Okrožnega sodišča v Mariboru je bil pripor zoper fizično osebo odpravljen,« je pojasnila Kušar Rotmanova.

Na kraju nesreče naj bi policiste pričakal 23-letnik in trdil, da je on voznik, oče in njegov 20-letni sin naj bi se odpeljala še pred prihodom policije. 

Menjava voznikov

Po informacijah, ki nam jih je uspelo pridobiti, naj bi povzročitelj, 20-letni Jožek Fabjan iz Spodnjega Jakobskega Dola, po nesreči pobegnil, na kraj nesreče pa je po silovitem trčenju prišel njegov 23-letni bratranec (neuradno naj bi šlo za Gregorja Ševo, o. p.) ter krivdo prevzel nase. To naj bi že v kratkem ugotovili tudi policisti, saj so v naslednjih dneh po nesreči prejeli več informacij, da za volanom tistega dne ni sedel 23-letnik, ampak njegov mlajši bratranec, ki naj bi pred nesrečo popival z znanci.

Kamera in mobilni telefon

Policistom naj bi pritrdil še voznik osebnega avtomobila, ki je v času trčenja peljal mimo in naj bi v avtu imel nameščeno kamero. Ta naj bi tam posnela temnolasega mladeniča, ki se po trčenju za 82-letnega voznika menda sploh ni zmenil. Domnevni povzročitelj na kraju nesreče pa naj bi bil svetlolas. Policistom ni šlo v račun tudi to, da voznik kljub sproženi varnostni blazini v audiju ni imel poškodb, kaj šele odrgnin, četudi je bil avto pošteno poškodovan. Pri razjasnitvi okoliščin naj bi svoje dodal moški, ki se je po nekaj dneh javil policiji in rekel, da je mlademu vozniku na kraju nesreče posodil mobilni telefon, da je poklical očeta.