Maščevanje

Ljubosumni Srečko streljal na moškega, ki ga je zalotil pri ženi

G.G./STA
13. 2. 2017, 15.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policisti so opisali podrobnosti nedavnega ljubezenskega »incidenta« v Kidričevem. Poskus umora je zagrešil 47-letni Srečko S, ko je ob prihodu domov zalotil svojo ženo z drugim moškim.

Gabrijel Toplak
37-Ilona je z otrokom stanovala v kletnem stanovanju.

Poročali smo o tem , da je ljubosumni Srečko S. v noči na četrtek vstopil v stanovanje in ob ženi Iloni našel še Andreja S. Izbruhnil je prepir, Srečko je izvlekel pištolo in streljal proti svojemu vrstniku.

"Zgolj naključju je pripisati, da ga ni zadel in pri tem tudi resno poškodoval. Po prepiru se je umaknil proti izhodu, izstrelil še en naboj in takoj zatem pobegnil," je pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda. V sosednji sobi se je nahajal tudi njun štiriletni otrok.

Prijeli so ga v Lovrencu

Dogodek se je zgodil v noči z 8. na 9. februar, kriminalisti pa so strelca po intenzivni iskalni akciji izsledili dopoldne v Lovrencu na Dravskem polju. "Po krajšem sledenju oziroma vožnji za njim smo ga uspeli ustaviti na Ptujski gori, kjer je bil aretiran," je povedal Munda.

Osumljenec se aretaciji ni upiral. Pri njem so našli pištolo, s katero je streljal, v njegovem avtomobilu pa še naboje. Za takšno orožje osumljeni ni imel ustreznega dovoljenja.

Po zbranih dokazih je bil v soboto s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na Ptuju, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Gabrijel Toplak
Stanovalci bloka v Kajuhovi ulici v Kidričevem česa podobnega ne pomnijo.

V sporu že dlje časa

Kot so ugotovili kriminalisti, je bil motiv kaznivega dejanja maščevanje zaradi ljubosumja. Zakonca sta bila sicer že dlje časa v sporu, tudi nasilne narave, in sta se razhajala. Moža je policija že obravnavala zaradi kaznivih dejanj nasilne narave, a doslej ne družinskega nasilja.