KIDRIČEVO

Srečko streljal na ženinega ljubimca

Gabrijel Toplak
11. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po dejanju je Srečko Sambolec, ki naj bi streljal na Andreja Svenška, pobegnil. Pri iskanju si je policija pomagala tudi s helikopterjem.

Gabrijel Toplak
Stanovalci bloka v Kajuhovi ulici v Kidričevem česa podobnega ne pomnijo.

Kriminalisti Policijske uprave Maribor so v noči na četrtek v Kidričevem obravnavali primer streljanja. Kot je sporočil Miran Šadl, tiskovni predstavnik policije, je v zasebnem prostoru na območju Policijske postaje (PP) Ptuj prišlo do prepira, uporabljeno je bilo strelno orožje. »Med napadom ni bil nihče poškodovan, storilec pa je s kraja zbežal. Kriminalisti so oboroženega osumljenca prijeli tega dne okoli 11. ure na območju PP Podlehnik in ga pridržali. Iskali smo ga tudi s helikopterjem je zapisal Šadl.

Prijazna soseda

Do streljanja je prišlo v bloku na Kajuhovi ulici, so nam potrdili tamkajšnji stanovalci in nas usmerili na zadnjo stran bloka. Tam je poseben vhod v kletne prostore, kjer je podjetje Talum nekoč imelo stanovanja za zaposlene. V enem živi 37-letna Ilona R., ki se na zvonjenje in trkanje po vhodnih vratih včeraj ni odzvala. Sosedje so stanovalko ocenili kot prijazno, a so že večkrat iz stanovanja slišali glasno vpitje.

Gabrijel Toplak

Naboja v jakno

Povod za streljanje naj bi bilo, neuradno, ljubosumje 46-letnega Srečka S., moža 37-letnice. Nenapovedano naj bi jo namreč obiskal v trenutku, ko je bil pri njej 46-letni Andrej S., s katerim naj bi se dobivala na skrivaj. Mož, ki je zadnja leta delal v tujini in je imel z Ilono tudi otroka, naj bi se tako razburil, da je v obiskovalca takoj nameril pištolo. Vanj naj bi ustrelil dvakrat, a sta ga naboja zgrešila oziroma preluknjala zgolj njegovo jakno, saj se je pravočasno umaknil in pobegnil. Po dejanju je prestrašena žena pograbila telefon in poklicala 113, policistom naj bi tudi dejala, da je mož med begom večkrat glasno zavpil, da si bo vzel življenje. Ob prijetju, po naših podatkih se je to zgodilo na Ptujski Gori, naj bi kriminalisti osumljencu tudi zasegli pištolo. Policijsko iskanje osumljenca je trajalo najmanj devet ur od storitve dejanja. 

Plesalka Ilona Remenyak naj bi v Slovenijo prišla iz ukrajinskega mesta Ternopilj. Oba moška naj bi spoznala kot plesalka v nočnem klubu v Kidričevem.