Prenos na facebooku

Brutalno pretepeni 26-letnik je v smrtni nevarnosti

G.G.
13. 2. 2017, 12.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V bližini naselja Podbočje na območju Krškega sta nasilneža ponoči brutalno pretepla 26-letnega moškega in vse skupaj prenašala v živo na facebooku. Policisti so ju že pridržali. 26-letnik je v smrtni nevarnosti.

Arhiv Svet24

Po svetu je bilo že nekaj primerov, da so storilci posneli kazniva dejanja in jih objavili na facebooku. Zdaj smo prvi takšen primer zabeležili v Sloveniji.

Uporabniki facebooka so bili ob posnetku zgroženi, nekateri so tudi obvestili policijo. Ti so takoj pričeli z ugotavljanjem vseh okoliščin. Okoli 4. ure so v okolici Podbočja na travniku našli hudo pretepeno žrtev in takoj poklicali reševalce. Ti so 26-letnega moškega odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center. Po podatkih iz bolnišnice je 26-letnik zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti.

Na posnetku je sicer videti okrvavljenega moškega, ob njem pa sta napadalca – eden od njiju je posnetek najverjetneje objavil na facebooku.

Policija je medtem osumljencema, starima 20 in 29 let, že odvzela prostost in ju pridržala. S kazensko ovadbo ju bodo predvidoma jutri privedli k preiskovalnemu sodniku.

Novomeški kriminalisti so medtem upravljalcu družbenega omrežja podali pobudo za odstranitev posnetka s spletnih strani.