Spet prijatelja

Veliko hrupa za nič: prva moža SMC zgladila spor

T.L.
13. 2. 2017, 11.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Cerar ne zahteva več odstopa Brgleza z mesta podpredsednika stranke SMC.

STA
Brglez in Cerar ob proslavi dneva kulture.

Veliko pisanja, veliko govorjenja, na koncu pa nič. Miro Cerar in predsednik državnega zbora Milan Brglez sta zgladila spor, ki je vzplamenel zaradi njunih različnih stališč ob spremembah zakona o tujcih. To so sporočili iz stranke SMC: 

"Po temeljitem in analitičnem pogovoru sta se dr. Miro Cerar in dr. Milan Brglez odločila podati skupno izjavo za javnost o pozivu na odstop z mesta podpredsednika Stranke modernega centra. Tekom pogovora je dr. Brglez razložil svoja stališča in pojasnil situacijo o svoji vlogi v stranki, kot tudi o osebnih ciljih, ki ga vežejo na SMC, ter jasno potrdil pripadnost ideji in projektom, ki jih stranka zastopa v političnem življenju naše države.

Podpredsednik dr. Brglez je predsedniku dal jasna zagotovila, da ni več razlogov za nezaupanje, ki se je pojavilo v zadnjem času. Predsednik dr. Cerar je glede na ta zagotovila in pripravljenost dr. Brgleza, da še naprej deluje v dobro stranke in države odločil, da ne vztraja na pozivu k umiku iz mesta podpredsednika stranke SMC.

Dr. Brglez in dr. Cerar sta soglasna v tem, da je obema prioriteta država in interes državljanov ter, da dela, za katera so dobili zaupanje s strani volivk in volivcev so na prvem mestu njunega političnega delovanja. V tem trenutku so prioriteta začete reforme, ki morajo čim prej dati rezultate, in projekti vlade, ki jo vodi Stranka modernega centra."