Prepoznana

Velenjčana vlamljala v postojnske gostilne

M.K.
13. 2. 2017, 10.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policija je identificirala storilca štirih vlomov v gostinske obrate na Tržaški ulici v Postojni, ki sta jih nepridiprava opravila konec oktobra lani.

PU Koper
23-letna Velenjčana je med vlomom posnela nadzorna kamera.

Postojnski policisti so 29. oktobra lani prejeli prijavo o štirih vlomih v gostinske obrate na Tržaški ulici v Postojni. Na kraju kaznivih dejanj so opravili oglede, našli in zavarovali sledove, opravili zbiranje obvestil in zasege predmetov. Pri tem so ugotovili, da so storilci iz objektov ukradli večje količine cigaret, menjalno gotovino iz blagajn in drugo.

Na podlagi intenzivnega dela policistov ter izmenjave podatkov med policijskimi enotami v Sloveniji, so pred dnevi identificirali dva storilca, in sicer dva 23-letna Velenjčana, ki sta bila v preteklih letih že večkrat obravnavana za podobna kazniva dejanja, so sporočili s policijske uprave v Kopru.

Na podlagi zbranih dokazov bodo policisti zoper njiju podali kazenske ovadbe na pristojno državno tožilstvo, in sicer zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve štirih kaznivih dejanj velike tatvine.