PRAGERSKO

Huda prometna nesreča, ena oseba umrla

K.A./STA
31. 10. 2016, 17.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Okoli 15.50 ure, se je na regionalni cesti Slovenska Bistrica - Ptuj, v kraju Pragersko, zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena dva voznika.

STA
Podatke o nesreči policisti še zbirajo.

V kraju Pragersko se je zgodila prometna nesreča v kateri so bili udeleženi 47- letni voznik tovornega vozila, ki je bil v nesreči hudo telesno poškodovan. Njegov 50- letni sopotnik je v nesreči prav tako dobil hude telesne poškodbe, 58-letnik pa jo je odnesel z lažjimi telesnimi poškodbami. Nesreča se je usodno končala za voznika osebnega vozila, 73-letnik je na kraju nesreče umrl.

Nesreča se je zgodila, ko je 47-letni državljan Slovenije vozil tovorni avtomobil po glavni cesti iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju, izven naselja Pragersko. V levem ovinku, z vozilom ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno stran vožnje. Posledica tega je bila, da je z vozilom zapeljal v levo, preko bele neprekinjene ločilne črte, kjer je z vozilom čelno trčil v osebni avtomobil.

V nesreči je nastala premoženjska škoda, ki znaša po nestrokovni oceni okoli 15.500 evrov.
Zoper 47-letnega državljana Slovenije bo policija podala kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, za katero se sme storilca kaznovati z zaporom do 8 let.