Črna kronika

Reševalci izvlekli mladeničevo truplo

sa
11. 11. 2015, 19.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Mladenič J. B. je od doma odšel v sobotnih večernih urah, njegovo izginotje pa je bilo prijavljeno v nedeljo zjutraj, saj se nikomur ni javili niti ni prišel domov.

Arhiv Svet24
Osemnajstletnik J.B. iz okolice Zadra je z avtomobilom zletel v 100 metrov globok prepad

Osemnajstletni J. B. iz okolice Zadra je z avtomobilom zletel v sto metrov globok prepad. V ponedeljek okrog 14. ure so nesrečnikovo truplo izvlekli reševalci hrvaške gorske reševalne službe. Policija je pred tem dobila prijavo, da je izginil.

Policijska patrulja iz Obrovca je nato zagledala njegov avtomobil na dnu prepada. Poziv prek centra 112 so prejeli v sredo okrog 11.15, javljeno pa je bilo, da je avtomobil v prepadu na cesti Obrovac–Gračac pod Velebitom.

V reševalni akciji je sodelovalo sedem reševalcev, akcijo pa so končali okrog 14. ure. Ko so izvlekli truplo, je policija potrdila, da gre za mladeniča, ki je izginil. Osemnajstletnik je od doma odšel v sobotnih večernih urah, njegovo izginotje pa je bilo prijavljeno v nedeljo zjutraj, saj se ponoči ni nikomur oglasil in tudi ni prišel domov. Domnevno je prijatelje odpeljal po domovih, sam pa se je nato odločil za vožnjo po velebitskih cestah. Na žalost je z ene od njih zletel v smrt.