Črna kronika

Bošku so grozili, da bo končal v krsti

tr
20. 8. 2015, 17.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ob petih obtoženih so štirje prestopili prag hrama pravice. Dva izmed njih sta se odločila, da bosta priznala svoj greh izpred desetih let, dva pajdaša pa sta krivdo zanikala.

Svet 24

Na ljubljanskem sodišču se je včeraj odvila obravnava za peterico obtoženih, ki se jim očita izsiljevanje oziroma poskus izsiljevanja. Ker je manjkal obtoženi Nexhmedin Haliti, ta je trenutno za rešetkami nemškega zapora, je sodišče zoper njega izločilo postopek.

V PRIMEŽU PESTI

Po mnenju tožilstva so Primož Fekonja, Bojan Kosednar, ki je profesionalni športnik in znan po vzdevku Želva, Bojan Knez, Jetmir Redžep in Nexhmedin Haliti precej na trdo prijeli oškodovanca Boška I. iz Ljubljane, da bi od njega dosegli poplačilo dolga.

Klobčič zgodbe se je začel odvijati leta 2004. Takrat je  Fekonja posodil Bošku 8500 evrov, naslednje leto pa Knez 7080 evrov. Ker oškodovanec v dogovorjenem času ni vrnil denarja, so se začele grožnje.

Fekonji se očita, da je žrtvi po telefonu zagrozil, da ve, kje živijo starši, sestra in kateri vrtec obiskuje triletni nečak. Leta 2006 so se grožnje sprevrgle v fizični obračun. V Štepanjskem naselju je moški z vzdevkom Miki Boška pretepel. Nato mu je dal na glavo PVC-vrečko in ga zvlekel v avto BMW, kjer naj bi ga Kosednar s pištolo po glavi. Ko so ga pripeljali v gozd, so po njem začeli padati udarci z nogo, rokami in palico. Vmes so mu grozili, da bodo posilili njegovo sestro. Nato so ga z vrečko na glavi odpeljali do ljubljanskega lokala in ga brcnili iz avta. Boško je v strahu, da ga bodo ubili, pobegnil v tujino. Enako je storila njegova sestra.

ENKRAT INVALIDSKI VOZIČEK, DRUGIČ KRSTA

Še pred begom Boška v tujino naj bi mu Knez in Haliti grozila. Haliti je od oškodovanca zahteval 15 tisoč evrov z grožnjami, da bo končal v krsti, če ne bo izročil denarja. Tožilstvo pa Fekonji še očita, da je potem, ko od oškodovanca niso uspeli izterjati dolga, po telefonu grozil njegovi materi, češ da v kolikor sin ne vrne dolga, ga bodo pripeljali na invalidskem vozičku. Ko je čez nekaj časa mati videla sina v modricah, se je ustrašila in Fekonji izročila 25 tisoč evrov, Knezu pa slabih 9 tisoč evrov.

PO DESETIH LETIH MILE KAZNI

Tožilka je včeraj razkrila, kakšni kazni so ji zdijo primerne za obtožene. V primeru priznanja krivde je za Fekonjo predlagala dve leti tako imenovanega vikend zapora, pod pogojem, da izkaže, da je zaposlen. Za Kosednarja je menila, da bi bila primerna pogojna kazen enega leta zapora s petletno preizkusno dobo. Prav tako je predlagala pogojno kazen za Redžepa, in sicer 10 mesecev zapora s triletno zaporno kaznijo. Medtem ko za Kneza ni imela predloga, ker ni imela podatkov glede njegove morebitne predkaznovanosti. Njen predlog je bil pogodu Fekonji in Kosednarju in sta se pokesala greha. Ali bo sodišče sledilo tožilskemu predlogu, bo znano danes. Knez in Redžep pa nista priznala krivde. »Nikoli v življenju nisem nobenemu grozil. Tudi Boškovi mami ne,« je dejal Knez.