Zabava

Katere šole so končali znani balkanski glasbeniki?

mv
20. 8. 2015, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zdravko Čolić je eden redkih glasbenikov na sceni, ki niso zanemarili izobraževanja, kljub temu da mu je priljubljenost skokovito narasla že v prvem letniku fakultete.

Aleksandar Domitrica

Pomembno mu je bilo, da zaključi študij ekonomije v Sarajevu, saj je bil prepričan, da mu bo to pomagalo pri preživetju. Predvideval je namreč, da se bo pozneje ukvarjal z »bolj resnim poslom«, glasba pa bo vedno ostala njegov hobi. Seveda se je motil, a je vseeno vesel, da ima diplomo v rokah.

Še korak dlje je šla njegova glasbena kolegica Neda Ukraden, ki je zaključila kar dva študija, in sicer študij prava ter študij angleškega jezika in književnosti. »Zelo sem ponosna na svojo izobrazbo. Ko sem študirala, sem že pela, zato sem se morala med študijem še bolj dokazovati, da so me resno jemali,« je priznala Neda, ki si je nadvse želela delati v diplomaciji, a jo je uspeh v glasbi prehitel.

Šola za knjižničarke

Severina se je že zelo zgodaj zapisala glasbi, saj je že kot 14-letnica začela prepevati v skupini Treća smjena. Vseeno je končala srednjo bibliotekarsko šolo v Splitu, v tretjem letniku pa se je vpisala še na srednjo glasbeno šolo, a je ni zaključila, saj je prej odpotovala na turnejo po Avstraliji. Je pa v šoli vedno oboževala geografijo in hrvaščino, zraven pa se učila igrati klavir.

Twitter

Ceca po poklicu veterinarka

Bi si mislili, da je srbska diva Ceca Ražnatović zaključila srednjo veterinarsko šolo, smer svinjereja? Pa jo je! Seveda nikoli ni delala v tej smeri, a če se slučajno zgodi, da bodo ljudje nehali poslušati njene pesmi, ima zanimivo alternativo. Šolo bližje svoje poetični naravi je izbral srbski pevec Bajaga, ki je zaključil književnost na filozofski fakulteti, svojo strast do potovanj pa je v šolanju izrazila Lepa Brena, ki je končala srednjo šolo za turističnega vodiča. Podobno je razmišljal tudi Rambo Amadeus, ki je iz turizma celo diplomiral, medtem ko je pevka skupine Elemental Mirela Priselac Remi zaključila študij angleščine in španščine.

Mediaspeed, Facebook