Svet

Požar zahteval življenja treh gasilcev

STA/M.J.
20. 8. 2015, 15.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Eden od številnih požarov v naravi, ki so zajeli severozahodni del ZDA, je v sredo zvečer zahteval življenja treh gasilcev pri kraju Twisp v zvezni državi Washington. Gasilci so imeli nesrečo z avtomobilom, nakar jih je zajel ogenj in niso mogli pobegniti. V isti državi so se v boju z ognjem poškodovali še štirje gasilci.

Reuters

Po severozahodu ZDA že več tednov divjajo številni požari v naravi, s katerimi se v Kaliforniji, Montani, Idahu, Washingtonu in Oregonu sedaj bori že skupaj 29.000 gasilcev, pripadnikov nacionalne garde in prostovoljcev.

Reuters

Oblasti so pred tragičnim dogodkom pozvale k evakuaciji zaselkov okrog Twispa, ki leži manj kot 200 kilometrov severno od mesta Seattle, ker se je ogenj približeval hišam. Vzhodno in južno od prizorišča tragedije divjata še dva požara, ki sta uničila po 13.000 oziroma 28.000 hektarjev površin.

O tragediji so seznanili tudi predsednika ZDA Baracka Obamo, ki je izrekel sožalje in ponovno zatrdil, da zvezna vlada nudi vso pomoč prizadetim državam. Požari so posledica izjemne suše, ki je zajela območje, večinoma pa jih zanetijo strele.