Črna kronika

Mamić naj bi grozil: 'Iztrgal ti bom grlo in te ubil'

G.G.
24. 7. 2015, 19.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Državno tožilstvo je v petek vložilo obtožnico zoper izvršnega direktorja Dinama Zdravka Mamića. Prvi mož hrvaškega nogometnega prvaka naj bi decembra 2013 grozil agentu nogometaša Roberta Murića.

arhiv

»Iztrgal ti bom grlo in te ubil,« naj bi agentu na sestanku o prihodnosti takrat še mladoletnega nogometaša dejal Zdravko Mamić. Na tem sestanku sta bila prisotna še nogometašev oče in še ena oseba, ki naj bi prav tako slišala grožnje in se zaradi tega kasnje bala za svoje življenje.

Zdravko in njegov brat Zoran Mamić, vodilni Dinama, se sicer te dni potita pod še hujšimi obtožbami. Skupaj z izvršnim direktorjem Hrvaške nogometne zveze Damirjem Vrbanovićem naj bi Dinamo in hrvaško državo oškodovali za več kot 17 milijonov evrov.

Zoper očitke se bodo branili s prostoti, saj je zunajobravnavni senat zagrebškega sodišča 15. julija sprejel varščine, ki so jih ponudili v zameno za obrambo s prostosti. Plačali so 1,58 milijona evrov.

Osumljeni se bodo branili s prostosti pod pogojem, da ne bodo vplivali na priče ali ponovili kaznivih dejanj, katerih jih bremenijo. V nasprotnem primeru bodo morali znova v pripor in bodo ostali brez varščin. Neuradno naj bi bila med več deset pričami tudi znana hrvaška nogometaša Luka Modrić in Dejan Lovren, ki sta nekoč igrala za Dinamo, ugibajo hrvaški mediji.