Zanimivosti

Kitajska prepoznavna kopija

24. 7. 2015, 20.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kitajski proizvajalec Landwind je ob začetku proizvodnje X7 izdal celo serijo fotografij svojega novinca, ki ni nič drugega kot neposredno prekopirani range rover evoque.

Landwind

Še najmanj srečni so bili ob prvih fotografijah že pred časom pri Land Roverju in so se seveda odločili tako početje zatreti v kali, a glede na nepopolne kitajske zakone o intelektualni lastnini so svoje namere opustili. X7 prihaja v prodajo avgusta, križanec pa bo trikrat cenejši od evropskega originala, zato si ne konkurirata neposredno.

Če odmislimo dizajn, je landwind X7 serijsko dobro opremljen križanec s številnimi dobrotami, kot so 10,2-palčni zaslon infotainmenta, ogrevana zunanja stekla, električna parkirna zavora, vzvratna kamera, tempomat, GPS, Bluetooth ter brezkontaktno odklepanje in zagon. Za doplačilo X7 prinaša še panoramsko streho, električno pomične usnjene sedeže, avdio sistem z osmimi zvočniki in sistem za opozarjanje pred menjavo pasu. X7 ima le en motor, in sicer štirivaljni 2-litrski turbo, ki prihaja iz Mitsubishija, razvija pa 142 kW (190 KM) in 250 Nm navora, ki prek šeststopenjskega menjalnika poganja sprednja ali vsa štiri kolesa, opcijsko je na voljo tudi osemstopenjska avtomatika.