Slovenija

Kreativne in pisane počitnice

mk
24. 7. 2015, 18.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Potekajo številni festivali in delavnice, kjer se otroci in mladostniki na zabaven način naučijo veliko novega.

ful kul delavnice

Čas šolskih počitnic je v polnem teku in otroci radi posedajo pred televizijo ter računalnikom. Poglejmo, kako lahko na kakovosten način preživijo svoj čas v občini Piran.

V mestu

Če se naveličate kopanja in poležavanja na plaži, vas v starodavnem, obmorskem mestu Piran čaka pester kulturni in izobraževalni program, ki ga lahko ujamete še vse do jutri. Na različnih lokacijah v mestu je v teku Festival otroške ustvarjalnosti in živahnic Zrno soli. Brezplačno si boste lahko ogledali vrsto gledaliških in lutkovnih predstav, filmske projekcije, animirane filme, koncerte, pravljice in produkcije delavnic. Festival je na visoki umetniški ravni ter je namenjen otrokom in mladostnikom. Tudi v Avditorju Portorož so poskrbeli za približanje umetnosti otrokom. V prihajajočem vikendu, od danes pa do nedelje, poteka 13. Mednarodni festival – tekmovanje otroške in mladinske ustvarjalnosti z naslovom Sozvezdje morja – sonce, mladost, lepota. V Mladinskem Epi centru v Piranu ponujajo počitniško varstvo otrok, ki so letos obiskali nižje razrede osnovnih šol. Od 10. do 28. avgusta bodo organizirali različne kreativne delavnice in literarno ustvarjalno delavnico v sodelovanju z Mestno knjižnico Piran. Predvideni so tudi sprehodi po Piranu, Fiesi in Bernardinu ter razni izleti, ogledi in obiski drugih organizacij. Cena programa počitniškega varstva je 6 evrov na dan oziroma 30 evrov na teden.

Na plaži

Če ste na centralni plaži v Portorožu, je za najmlajše poskrbljeno z brezplačnimi otroškimi delavnicami FUL KUL, ki potekajo vsak vikend do 16. avgusta. Tematika delavnic je 5 elementov za življenje: voda, zrak, ogenj, zemlja in človek. Vsi izdelki bodo nato predstavljeni na razstavi v enemu od nakupovalnih središč v Kopru. Predsednica društva Olimp Darja Gostinčar, organizatorka otroških delavnic FUL KUL, ki so prejšnji vikend prvič potekale na plaži v Portorožu, je za Svet 24 povedala: »Za nami je izredno vroč vikend, vendar je to za nas prednost, saj je več ljudi na plaži. Otroci so se z veseljem skrili k nam v senco in bili skupaj z nami ustvarjalni. Z obiskom in uvodom v poletje smo zadovoljni in verjamemo, da bo tako tudi vseh pet FUL KUL vikendov.«