Črna kronika

Gosta sta si skočila v lase

nn
24. 7. 2015, 17.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Gostja lokala trdi, da se je junija zapletla v prepir z Vejsilom Hotom. Ta jo je po njenih besedah zmerjal s »kurbo«, »prasico«, jo pljunil v obraz in jo celo začel daviti.

arhiv

Eden najbolj znanih portoroških podjetnikov Vejsil Hot je nedavno nazaj noč preživel na lucijski policijski postaji. Na koprski policijski postaji so glede dogodka pojasnili, da sta policista policijske postaje Piran v soboto ob 23.50 opravila kontrolo gostinskega lokala v Portorožu z namenom ugotavljanja spoštovanja zakona o zasebnem varovanju in zakona o omejevanju porabe alkohola.

DOMAČINU ZAVRELA KRI

Kot so še dodali možje v modrem, je pri tem do policistov pristopil domačin, po naših virih naj bi šlo za portoroškega podjetnika Vejsila Hota, ki je bil po besedah policije pod vplivom alkohola in je začel na policista kričati ter ju žaliti. Ker je bilo komuniciranje zaradi glasne glasbe oteženo, sta ga povabila iz lokala, kjer ju je ta znova žalil, zato sta mu izdala plačilni nalog. To ga je očitno tako vznemirilo, da je spet kričal nanju, kar je povzročilo zgražanje mimoidočih, policista pa sta morala uporabiti silo in razjarjenega domačina vkleniti ter ga odpeljati na pridržanje na policijsko postajo.

arhiv

POJAVILA SE JE DOMNEVNA ŽRTEV PODJETNIKA

Po omenjenem sobotnem policijskem pridržanju je v medijih zakrožila zgodba, v kateri domnevna žrtev trdi, da je bila v začetku junija s prijateljico v portoroškem gostinskem lokalu Pub Nostalgija, kjer se je v klepetu dotaknila nepovrnjenih dolgov. »Čeprav nisem govorila o imenih, se je v moji zgodbi očitno prepoznal gost lokala za sosednjo mizo, Vejsil Hot. Ta je pristopil, me začel zmerjati s »kurbo«, »prasico«, »djubretom« ter mi zagrozil, da bom ostala brez glave. Povrh vsega me je še pljunil v obraz, zato sem vstala in ga pljunila nazaj, kar ga je očitno tako zelo razjezilo, da me je zgrabil za vrat in me pričel daviti. Ob tem me je tudi večkrat udaril po glavi in obrazu ter mi pri tem poškodoval ustnico, prenehal je šele, ko je posredoval gost za sosednjo mizo in ga odstranil. Nekdo je poklical policijo, ki je naredila zapisnik in obema izrekla globo. Meni zaradi domnevne kršitve javnega reda in miru, njemu pa ne vem, zakaj točno. Po napadu me je prijateljica odpeljala na urgenco, kjer so mi oskrbeli poškodbe vratu in roke ter počeno ustnico. Predpisali so mi počitek in tudi pomirjevala, zaradi dogodka pa sem še danes hudo pretresena, zaradi česar sem poiskala tudi strokovno pomoč,« pravi sogovornica in dodaja, da je še danes prestrašena, saj ji je Vejsil Hot grozil tudi s smrtjo. Tudi zaradi tega želi ostati anonimna.

Domnevna žrtev je s svojo zgodbo seznanila medije, zaupala pa je še, da bo zoper Vejsila Hota vložila civilno tožbo.