Črna kronika

Mariborčanki umrli na poti iz službe

mr
20. 5. 2015, 06.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na avstrijski avtocesti A9 v bližini kraja Lipnica na avstrijskem Štajerskem, tik ob meji s Slovenijo, se je v ponedeljek popoldan zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubili dve Mariborčanki. Po poročanju avstrijskih medijev je bilo pet mladih deklet na poti domov, okoli tretje ure popoldne nenadoma zletel s ceste.

Freiwillige Feuerwehr Obergalla

Nesreča se je zgodila okrog 15. ure, ko je voznica osebnega avtomobila znamke Peugeot 307 s še štirimi sopotnicami, dekleta so bila po naših informacijah stara od 25 do 35 let, nenadoma zletela z avtoceste in trčila najprej v zaščitno ograjo, nato pa še v drevo.

Prizorišče kot bojno polje

Po poročanju avstrijskih spletnih portalov je bilo prizorišče nesreče videti kot bojno polje. Kovinska ograja je avtomobil dobesedno preluknjala, kar je bilo usodno za dve dekleti, ki sta sedeli na zadnjih sedežih, po trčenju v drevo pa je vozilo še zagorelo. Iz zverižene pločevine so dekleta potegnili gasilci. Dve sta za posledicami poškodb umrli na kraju nesreče, preostale ponesrečenke pa so s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v bolnišnico v Gradcu. Zaradi odpravljanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta več kot eno uro zaprta.

Freiwillige Feuerwehr Obergalla

Okvara avta, zdravstvene težave, mobitel ... ?

Za nekatera pojasnila v zvezi z tragedijo smo se obrnili na Vojka Safrana, inštruktorja varne vožnje v AMZS centru varne vožnje na Vranskem. Na vprašanje, kaj bi lahko bili potencialni vzroki za nesrečo, Safran odgovarja: »Sedemnajst let sem se poklicno ukvarjal s prometnimi nesrečami. Takšne nesreče so se dogajale in se bodo dogajale tudi v prihodnje. Natančen vzrok omenjene nesreče bo znan po opravljeni preiskavi in obdukciji. Bi pa v podobnih primerih izpostavil dva morebitna vzroka. Lahko da je na avtomobilu prišlo do okvare, na primer počenja pnevmatike ali okvare na volanskem mehanizmu. Kot drugi morebiten vzrok pa bi izpostavil zdravstvene težave, na primer nenadna slabost, kap, padec sladkorja. Velikokrat pa je lahko razlog tudi moteč element v avtomobilu, na primer sopotniki, telefoni ...«  (mr | foto: Freiwillige Feuerwehr Obergalla)

***POUDARK /

Peugeot mariborskih regisrskih oznak je nenadoma zletel z avtoceste in trčil najprej v zaščitno ograjo, nato pa še v drevo.***