Črna kronika

Tavajoči triletnik zmrznil v hudem mrazu

G.G.
20. 2. 2015, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Triletni deček je v četrtek ponoči odtaval iz varnega zavetja doma v Torontu, oblečen zgolj v srajčko in pleničko. Nekaj ur zatem so ga našli mrtvega.

Twitter/PrayForElijah

Po poročanju policije je tri letni deček Elijah ponoči sam odšel iz družinskega stanovanja. Kljub množični iskalni akciji, ki jo je s pomočjo prostovoljcev vodila policija, so dečka našli šele, ko ni več kazal znakov življenja.

Varnostna kamera je okoli 4. ure ponoči posnela Elijaha, kako sam odpre dvoje vrat in se napoti v hlad noči. Temperature, ki so padle pod minus 20 stopinj Celzija, so bile zelo neprijazne za tako avanturo. Našli so ga šele 6 ur pozneje, ko je bilo žal že prepozno.

Vodja policije Bill Blair je o tragediji dejal: "Najprej vidiš fotografijo lepega malega dečka s prijetnim nasmehom in nato posnetek varnostne kamere, kako sam zaide v mraz, to je res tragičen splet okoliščin."

Starši so šele ob 7.30, ko jih je prebudil običajen alarm, opazili, da Elijaha ni v svoji postelji in da so glavna vrata odprta. Nemudoma so o izginotju obvestili policijo.

V iskalno akcijo so billi vključeni policisti na konjih, helikopter in tudi sosedje, ki so preiskovali dvorišča, hodnike in stopnišča, kamor bi se deček lahko zatekel. Po objavi na lokalnem radiu, se je odzvalo veliko prostovoljcev, ki so pomagali pri iskanju pogrešanega.

Dva izmed prostovoljcev sta ob 10. uri dopoldne našla Elijaha ležati v kotu dvorišča bližnje hiše, vendar je bilo žal že prepozno, da bi mu lahko uspešno nudila prvo pomoč.

Tokratnji primer pa na žalost ni osamljen. Decembra 2009 je sedemletni deček iz Nove Škotske umrl potem, ko je dve noči preživel sam v divjini. Sledil je družinskemu psu in ob tem zataval v gozd.