Črna kronika

Umorili sta svojo sošolko

uk
20. 2. 2015, 19.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deklica, odgovorna za umor, je bila obsedena s Slender Manom, izmišljenim likom iz spletnih grozljivk, ki so si ga izmislili na spletu.

Morgan Geyser (13) in njena prijateljica Anissa Weier (13) sta zvabili svojo sošolko Peyton Leutner v gozd, kjer jo je Morgan devetnajstkrat zabodla. Tožilec je dejal, da sta umor načrtovali več mesecev in da sta obe točno vedeli, kaj počneta, obramba pa je izpostavila, da ima Morgan hudo obliko psihoze in da zaradi tega ne loči med dobrim in slabim.

Ko je psihiatrinja pregledala dekle, je namreč zapisala, da je Morgan obsedena z likom Slender Man. Ta je nastal prek spleta in predstavlja nenormalno visokega in vitkega moškega brez obraza, ki ubija ljudi, predvsem otroke.

In Morgan trdno verjame, da je Slender Man resničen in da je Peyton ubila, da bi svojo družino zavarovala pred pošastjo. Če je ne bi ubila, bi Slender Man po njenem mnenju vzel nekoga iz njunih družin. Policisti so še sporočili, da so v stanovanju mladoletne morilke našli lutke Barbie, ki so bile porisane z okultnimi simboli, na steni pa več kot 60 slik tako imenovanega Slender Mana.

Deklica je psihiatrinji povedala tudi, da jo večkrat obišče zlobni Lord Voldemort iz knjige Harry Potter. Po umoru sta deklici mislili, da se bosta v gozdu pridružili Slender Manu. Deklicama sodijo kot odraslim osebam, in če bosta obsojeni, lahko prejmeta do 65 let zaporne kazni.