Črna kronika

Zastrupil je bolniške sestre

Simon Rosc
20. 2. 2015, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Delovni dan v bolnišnici v hrvaškem kraju Pakrac je bil za zaposlene precej nenavaden. V soboto je bilo tamkajšnje stranišče izjemno zasedeno.

Kar nekaj ur je bilo za zaposlene v bolnišnici Pakrac mučnih. Dve bolniški sestri in še druga dva zaposlena so mučile hude bolečine v predelu trebuha, izjemno pogosto so morali tudi na stranišče. Ker bolečin niso več mogli prenašati in jih je bilo strah zaradi morebitnih s tem povezanih okužb, so naposled obiskali zdravnika. Ta je takoj posumil na nekakšno zastrupitev. Ugotovili so, da jim je najverjetneje nekdo v kapučino, ki so ga popili zjutraj, stresel sredstvo za povečanje odvajanja vode.

Informacijo je za medije potrdil Krunoslav Klemen, zaposlen v tej bolnišnici: »Resnica je, da so imeli zaposleni zdravstvene težave. Ker smo posumili na zastrupitev, smo o dogodku obvestili tudi policijo, ki je opravila nekaj razgovorov.«

Kriminalisti so v sklopu preiskave na teste poslali tudi vzorce kapučina, ki so ga pili zaposleni. Do zastrupitve bi lahko prišlo tudi zaradi nekakšne tihe vojne v bolnišnici. Že mesece naj bi bili odnosi med zaposlenimi izjemno skrhani in na trhlih temeljih.