Črna kronika

Mesarka razsekala dečkovega psa

uk
20. 2. 2015, 19.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Fant je s svojim psom prišel v trgovino in le nekaj sekund njegove nepozornosti je bilo dovolj, da se je zgodilo nekaj, česar nihče ni mogel verjeti.

Deček iz Peruja je prišel v trgovino, da bi kupil nekaj sadja za svojo mamo, ki je doma ležala bolna. Njegov pes je odšel do pulta z mesom in zagrabil kos. To pa je tako razbesnelo mesarko Giovanno Matacuay (38), da je v psa vrgla mesarsko sekiro. Psa je zadela in v trenutku se je zgrudil, nato pa je pritekla do njega in ga začela zabadati z nožem.

Takrat je do obeh pritekel 14-letni Jose Moya, ga zavil v svojo jakno in ga odnesel iz trgovine, a je bil pes Fabiola že mrtev.

Pasma psa za zdaj ni znana, fotografije tega brutalnega in predvsem neumnega napada pa je v svet prek spleta poslal 34-letni Tony Contras, ki je bil takrat v trgovini. Dodal je še, da je bil pes izjemno prijazen, da pač je storil samo to, kar psi pač počnejo, vzel je kos mesa, saj gotovo ni razumel koncepta plačila in denarja. »Bilo je neverjetno, nihče ni mogel verjeti, kaj se dogaja,« je povedal Tony.

Ko je prišla policija, je deček sedel na klopci s krvavim psom v naročju in jokal. Policija je mesarko zadržala, dečkovi starši pa so proti njej sprožili tožbo, rekoč, da psa ni bilo treba ubiti, saj bi za kos mesa, ki ga je vzel, z veseljem plačali.