Črna kronika

Policisti klošarki pobrali prihranke

M. R.
27. 10. 2014, 16.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24

10. Iz stanovanjske hiše v Ankaranu je neznani storilec odnesel pokvarjeno kovinsko airsoft pištolo, vredno okoli 100 evrov.

9. V Hraščah pri Postojni je nekdo vlomil v leseno barako, od koder je odnesel dva ribiška zložljiva stola, motokultivator znamke Tomos in trampolin z mrežo. Lastnik je oškodovan za okoli 600 evrov.

8. Celjski policisti so obravnavali poskusa vloma v parkomata na Dečkovi in Vrunčevi ulici. Nepridipravu ni uspelo priti do gotovine, je pa lastniku s poškodovanjem parkomatov vseeno povzročil za najmanj 200 evrov škode.

7. V okolici Novega mesta je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel več kosov lovskega orožja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 3000 evrov.

6. Škofjeloški policisti so v Spodnjih Bitnjah obravnavali mladoletnika, ki sta s sprejem risala po steni avtobusne postaje »ter povzročala nepotrebno škodo in vznemirjanje ljudi«. O nezakonitem ravnanju so policisti seznanili njune starše, z obdolžilnim predlogom pa so obvestili tudi pristojno sodišče. Mulca sta s starši grafite sicer že počistila.

5. Pomurski policisti so prijeli pet Romunov, starih od 26 do 38 let, ki jih sumijo, da so na območju Lenarta, Sv. Jurija ob Ščavnici in Križevec pri Ljutomeru unovčevali ponarejene bankovce za 100 evrov. Osumljenci so s ponarejenimi stotaki plačevali pijačo po lokalih in drobnarije v trgovinah, oškodovanci pa so jim nazaj vračali originalne evre. Tujci bodo na sodni postopek zaradi ponarejanja denarja počakali v priporu.

4. Šentjernejski policisti so izsledili in prijeli 27-letnika, ki je iz garaže stanovanjske hiše v Dobruški vasi ukradel sesalec, vreden približno tisočaka. Modri angeli so nepridiprava kazensko ovadili, sesalec pa vrnili lastnici.

3. V Izoli so vandali opustošili poljsko barako. Ukradli so kopačico znamke Tomos in razno ročno orodje ter posekali drevesa in rastline na parceli. Lastnik je oškodovan za okoli 500 evrov.

2. Štajerski policisti so obravnavali 61-letnega voznika motornega kolesa iz Zgornjega Dupleka, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v prometni znak in se v nesreči laže telesno poškodoval. Policisti so mu kajpak odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga možakar ni bil sposoben opraviti, ker je bil preveč pijan. Naposled mu je bil odrejen strokovni pregled v ustrezni zdravstveni ustanovi. Policisti so ugotovili še, da 61-letnik sploh nima vozniškega dovoljenja in da je bila registrska tablica na motorju ponarejena. Sledijo sodni postopki.

1. Koprski policisti so po zakonu o javnem redu in miru oglobili žensko, ki je beračila v središču mesta. Kazen je plačala na kraju.