Televizija

Rowan Atkinson, kot ga še ne poznamo

A. M.
28. 3. 2024, 20.55
Posodobljeno: 28. 3. 2024, 20.57
Deli članek:

Atkinsonova upodobitev Maigreta je odmik od njegovih kultnih komičnih vlog v serijah Mr. Bean in Črni gad.

Viasat World
Dve zanimivi kriminalni zgodbi posneti po romanih Georgesa Simenona se dogajata v Parizu v 50. letih prejšnjega stoletja.

Na programu Epic Drama bo konec marca premierno predvajana težko pričakovana televizijska kriminalna drama Maigret, ki se odvija v 50. letih prejšnjega stoletja in temelji na romanih belgijskega avtorja Georgesa Simenona.

Viasat World
Rowan Atkinson

Kritiki pričakujejo, da bo prva sezona z izjemnim Rowanom Atkinsonom v vlogi briljantnega in skrivnostnega glavnega inšpektorja Julesa Maigreta, v kateri pokaže svojo igralsko vsestranskost, očarala gledalce s privlačno zgodbo, zanimivimi liki in prefinjeno kinematografijo. Dve celovečerni epizodi, ki bosta na sporedu 28. marca in 4. aprila ob 21.50, bosta ljubitelje kriminalk popeljali v Pariz v 50. letih in razvozlali številne zapletene skrivnosti, ki jih lahko s svojimi natančnimi preiskovalnimi sposobnostmi razreši le Maigret.

Viasat World
Maigretov lik je stoičen in metodičen detektiv, ki je neomajno zavezan pravici.

Poglobite se v temno podzemlje kriminala v pariškem Montmartru v 50. letih prejšnjega stoletja, kjer se po ulicah sprehaja serijski morilec. V tem času najdejo pet ženskih trupel, prebivalci pa se po mraku bojijo zapuščati svoje domove. Časopisi so polni ugibanj. Glavni inšpektor Maigret nima nikakršnih sledi in je pod velikim pritiskom ... Tako se začne epizoda Maigretova past, prvi del te zanimive kriminalne serije. To je zgodba, v kateri detektiv tvega vse – kariero, ugled in celo življenja sodelavcev – le da bi našel krivca. Drugi film, Maigretov mrtvec, pa se osredotoča na umor hazarderja, povezanega z brutalno češkoslovaško tolpo, katere člani ropajo in ubijajo premožne Parižane. 

Viasat World
Rowan Atkinson