One/oni

Vikingi pripluli v Cankarjev dom

Teja Pelko
15. 3. 2024, 18.55
Posodobljeno: 15. 3. 2024, 19.04
Deli članek:

Mediaspeed / Cankarjev dom
Igralki Lejo Ito Menard in Gorko Berden, ki tudi zelo radi ustvarjata za otroke, je zanimalo, kakšne zgodbe se skrivajo v devetih svetovih, v katerih prebivajo bogovi (Thor, bog groma, Odin, ki je glavni, Freja, boginja ljubezni, in Loki, najbolj zvit med njimi ...), bruhajo vulkani, metejo sneženi viharji in lomastijo ledeni velikani.

V našem največjem kulturnem hramu je na ogled gledališka predstava za mlade od 10. leta starosti z naslovom Vikingi: pesem severnega morja, ki zelo zabavno, a vseeno tudi poučno, odkriva nekaj skrivnosti o teh najbolj izurjenih, naprednih in drznih pomorščakih tistega časa ter o njihovi mitologiji, razvejeni v devet vzporednih svetov, ki je vsak naseljen z nenavadnimi bitji, le enega od njih, Srednji svet, pa naseljujejo ljudje.

Predstavo, ki je nastala v koprodukciji Zavoda Margareta Schwarzwald in Cankarjevega doma, je režirala Maruša Kink, v njej pa igrajo Ivana Percan Kodarin, Mojka Končar in Nejc Jezernik. Premiero si je poleg otrok ogledalo tudi veliko znanih obrazov iz sveta kulture.

Mediaspeed / Cankarjev dom
Režiserka in direktorica ter umetniška vodja MGL Barbara Hieng Samobor je rada na tekočem z vsemi gledališkimi produkcijami.

Mediaspeed / Cankarjev dom
Igralska kolega iz Slovenskega mladinskega gledališča Blaž Šef in Matija Vastl sta se zelo veselila premiere, Matija pa je kot pravi džentelmen svoji dragi Maruši Kink prinesel tudi šopek rož.

Mediaspeed / Cankarjev dom
Podjetnik Jurij Schollmayer je za uspešno premiero čestital svoji srčni izbranki, izvršni producentki predstave Miji Špiler.

Mediaspeed / Cankarjev dom
V zaodrju sta po premieri vtise strnili tudi koreografka Ana Pandur in Ivana Percan Kodarin.

Mediaspeed / Cankarjev dom
Domen Valič po Sloveniji igra v monokomediji Žigolo s.p., prost večer pa je izkoristil za ogled Vikingov.

Mediaspeed / Cankarjev dom
Ivana Percan Kodarin, Nejc Jezernik in Mojka Končar so bili zelo veseli, da je občinstvo tako lepo sprejelo predstavo.