Glasba

Andreja Čamernik Rampre: Še sama komaj verjamem, da je minilo že toliko časa

A. M.
16. 3. 2024, 08.00
Deli članek:

Po lanskem singlu Verjamem se pevka Andreja Čamernik Rampre predstavlja z novo skladbo, ki jo je poimenovala Nova moč.

Studio Mojfokus
Glasbeniki nosijo veliko odgovornost pri spodbujanju k miru in ljubezni, meni Andreja Čamernik Rampre.

Priljubljena glasbenica v njej razmišlja, da si ženske vse premalo zaupajo in da premalo verjamejo svoji notranji moči, ki je tako silna, da zmore prav vse. »Čas je, da ženske prebudimo svojo žensko energijo in se znova povežemo s sabo,« dodaja glasbenica, ki si ob tem želi, da ženske stopijo iz lastnih okovov in vstopijo v novi, prerojeni svet, ki ga lahko ustvarijo same.

Preverjena ekipa

Tudi v tokratni novi glasbeni zgodbi je Andreja Čamernik Rampre sodelovala z že utečeno ekipo, odličnim glasbenikom in avtorjem Kevinom Koradinom ter avtorico besedila Vesno Kovač. »Veseli me, da ekipa verjame vame in prav tako vsi, ki me radi poslušajo. Naj traja,« pravi Andreja, ki letos vstopa že v 43. leto delovanja na slovenski glasbeni sceni. V tem času se je preizkusila v različnih glasbenih žanrih in se kot voditeljica oddaj znašla tudi na televizijskih ekranih. »Še sama komaj verjamem, da je minilo že toliko časa. Bila so res čudovita leta in hvaležna sem za vse priložnosti, ki so mi bile dane. Danes imam ob sebi prave ljudi, s katerimi vem, da bomo spisali še polno odličnih zgodb tudi v prihodnje,« je povedala.

Zadnja leta v duetu

Zadnjih deset let nastopa predvsem v duetu s svojim soprogom Danielom Rampretom (slovenskim Joejem Cockerjem), prav tako pa je aktivna članica zasedbe Joe Cocker Tribute Slovenia, ki se je pred kratkim vrnila z uspešne večdnevne turneje po Avstriji. Kljub svojim že nekoliko, kot sama pravi, »modrejšim letom« še ni rekla zadnje besede in prepričana je, da je še veliko tem, o katerih je treba spregovoriti tudi skozi glasbo.