One/oni

Veseli so prebujanja narave

Teja Pelko
17. 3. 2024, 08.00
Deli članek:

Za večino je pomlad celo najljubši letni čas

RTV Slo
Špela Močnik Paradiž

Zvončki, znanilci pomladi, so že tu, česar so zelo veseli tudi vprašani znani obrazi. Obožujejo namreč vonjave in pogled na cvetenje rastlin ter žvrgolenje ptic, radostijo pa se tudi skorajšnjih druženj na prostem v tanjših oblačilih.

Voditeljica Špela Močnik Paradiž
Čeprav imam rada zimo, obožujem smučanje, tek na smučeh in vse druge zimske športe, se vedno razveselim pomladi. Spet lahko tečem, po gozdu in povsod, ne da bi me mrzel zrak rezal v pljuča. Prebujajo se cvetje, drevesa, dnevi so spet daljši, na travnikih diši, skratka, pomlad je res lepa in za uživati! Spet bo dovolj toplo za druženje zunaj in prav ničesar ni, kar bi me motilo pri pomladi … Še bolj pa se veselim, ker vem, da sledi poletje. (smeh)

Igralec Dominik Vodopivec
Pomladi se načeloma zelo veselim, ker za njo pride poletje. Počasi odvržem toplo zimsko garderobo, na balkonu občudujem prve cvetne popke, in kadar se le da, uživam ob kavicah in soncu s svojo partnerko.

Erazem Paravinja
Dominik Vodopivec

Glasbenik Jani Pavec
Pri prebujanju pomladi so mi najbolj všeč vonj cvetja, trave, žvrgolenje ptic in seveda malce bolj pomanjkljivo oblečena dekleta, ki ravno tako oznanjajo prebujanje narave. (smeh)

osebni arhiv
Jani Pavec

Glasbenica in likovna pedagoginja Severa Gjurin
Pomlad je morda moj najljubši čas. Tudi poletje imam rada. In jesen ima čar cikličnosti. Ampak pomlad je preporod, narava se pravzaprav začne. In takrat se človek zbudi. Uživam v celotni menjavi barv: od zvončkov, trobentic in telohov do pozneje tulipanov in makov. In od tistega svetlega pestrega odtenka zelenih trav, tistega prvega, do poznejšega temnejšega odtenka zelene. Vse se prelije in barvno zažari. (smeh)

Jana Šnuderl
Severa Gjurin

Pevec Matevž Derenda
Pomlad mi je bila od nekdaj všeč. Lepe žive barve, vse cveti. Konec sezone smučarskih skokov v Planici, hladno ozračje, pa vendar ti sonce greje obraz. Pomlad je zagotovo najlepši letni čas. K sreči nisem nikoli imel težav z alergijami, zato mogoče še toliko bolj uživam. Letos pa imam še en razlog več, saj bomo s fanti iz skupine Booom! izdali svoj prvi album, na katerem bo 12 novih pesmi.

Arhiv Lady
Matevž Derenda

Pevka Alenka Husić
Nikoli nisem bila zimski tip, zato vedno komaj čakam na več sonca, višje temperature in prebujanje narave, pa še dnevi so končno daljši. Je pa pomlad samo vzletna steza proti poletju, ki ga preprosto obožujem.

Osebni arhiv
Alenka Husić

Glasbenik Leopold I.
Najbolj sta mi všeč prebujanje narave, ki daje slutiti, da je poletje že tik za vogalom, in obet novih izkušenj ter doživetij. Vse to pa bi bilo še lepše, če ne bi potreboval antihistaminikov.

Simon Zimič
Leopold I.

Voditeljica Maja Tasić
Pomlad mi je všeč iz več razlogov, najbolj pa se veselim sprehodov v naravi in kavic na sončku, predvsem pa tega, da se prebuja vsa narava in s tem tudi rožice. Spomladi me muči le moja alergija na mešanico 21 trav, tako da v tem času veliko kiham.

Best FM
Maja Tasić

Pevec Alen Hass
Od vseh letnih časov mi je pomlad najljubša. To obdobje, ko se lahko ob morju mirno sprehajam brez jakne in se občasno posončim v kratki majici, je zanesljivo najlepše. Nisem ljubitelj previsokih temperatur, pa tudi mraz mi ne ustreza. Poleg tega nimam nikakršnih težav z alergijami, zato lahko uživam pomlad s polnimi pljuči in praznim nosom.

Jernej Ogorevc
Alen Hass