One/oni

Deželak Junak: Naredimo vsi skupaj nekaj lepega za naše otroke

Alesh Maatko
28. 4. 2024, 08.00
Deli članek:

Cilj akcije tudi v letošnjem letu ostaja isti, torej zbiranje sredstev za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin!

Darja Štravs Tisu
Vsi skupaj želijo končati jubilejno deseto akcijo do nogometnega prvenstva, da bodo lahko navijali za naše.

Ena najodmevnejših dobrodelnih akcij v Sloveniji, Deželak Junak, v režiji Radia 1, tudi letos bo. In to jubilejna, že deseta po vrsti.

Darja Štravs Tisu
Miha Deželak je zdrav ter več kot pripravljen na jubilejno, deseto akcijo Deželak junak.

Veselo novico je poslušalcem in seveda Mihi Deželaku sporočil Denis Avdić, ki dan pred razglasitvijo še ni vedel, ali bo akcija sploh stekla. Deželak je bil namreč v tem času na temeljitem zdravniškem pregledu pri Zavodu Fitcorp, kjer so strokovnjaki na koncu ocenili, da je priljubljeni radijec še vedno kos svojemu poslanstvu kot Deželak Junak. »Z veseljem sporočam, da so preiskave pokazale, da je Miha zdrav in da lahko izvaja dobrodelne telesne napore,« je povedal dr. Denkovski in uradno potrdil jubilejno akcijo.

Darja Štravs Tisu
Največ potu je lansko leto zagotovo teklo v nedeljo, 4. junija, ko je Deželaka čakal peklenski izziv, prelaz Strma reber.

Start 29. maja

Miha Deželak se bo na pot podal 29. maja, začetek poti pa je še skrivnost, odvisno je od tega, kako bo določil nepredvidljivi Gargamel, ki vsako leto poskrbi za številne šokantne izzive. »Jaz ti samo obljubim, da bom poskusil zlobirati, da boš na cilju pred prvo tekmo Slovenije na evropskem prvenstvu, pa magari bo zaradi tega cilj prestavljen v Stuttgart,« je dejal Avdić in s tem presenetil Deželaka. »Jaz sem vesel, ker je letos jubilejna akcija in ker vem, da bomo vsi znova pomagali, da gre čim več otrok na morje, in to je namen mojega oziroma našega desetletnega dobrodelnega prizadevanja,« je navdušeno povedal Deželak, ki ga pred startom čaka še nekaj presenečenj. Z vsemi pa boste na tekočem, če spremljate Radio 1 in njihova družbena omrežja.

Otton Zajec
Iz dobrodelne akcije 2023: Za ekipo Deželaka Junaka je deset dni naporne poti, skoraj 700 prevoženih kilometrov, veliko bolečin v mišicah, številne kaplje dežja in potu.

Odmevna akcija 2023

Spomnimo. Deveta dobrodelna akcija Radia 1 Deželak Junak se je z velikim finalom in bučnim sprejemom sklenila v petek, 9. junija 2023, na Debelem rtiču, kjer je po desetih dneh naporne poti po Sloveniji (skoraj 700 prevoženih kilometrov) Deželaka pričakala ogromna množica navdušenih podpornikov, ki so ga ves čas bodrili in stiskali pesti zanj.»Hvala iz srca, ne morem govoriti, v solzah sem, toliko smo si želeli milijon, hvalaaaaaaa, Slovenija! Tokratna akcija je bila ekstremna, razburljiva in ljubezniva! Najtežja stvar je bil dež, dež in še enkrat dež, najlažja stvar pa je bila Strma reber. Za deseto akcijo Deželak Junak bi rad, da se ne neha, da gremo tudi naslednjič na pot, da naredimo nekaj lepega za naše otročke, hočem dalje! Je težko, ampak jaz imam rad to ekipo, zvija me, ampak se vedno poberem. Vztrajaš, tudi ko je najtežje, samo greš, za otročke greš,« je lani ob zaključku akcije dejal presrečni Deželak, ki se je po razglasitvi in čustvenih objemih tradicionalno vrgel v morje ter poskrbel za popoln in osvežilen zaključek akcije, ki se bo, kot smo že zapisali, letos začela 29. maja.