One/oni

Zahvalaton: »Kapo dol, svetovni prvaki v dobrodelnosti smo.«

A. M.
22. 12. 2023, 15.36
Posodobljeno: 22. 12. 2023, 15.38
Deli članek:

Radio 1 v letu 2023 zbral več kot 7 milijonov evrov za dobrodelne namene!

Darja Štravs Tisu
Radio 1 v letu 2023 zbral več kot 7 milijonov evrov za dobrodelne namene!

28-urni dobrodelni zahvalaton Radia 1 in dm, ki se je zgodil med 21. in 22. decembrom, je bil letos predvsem hvaležen. Radijci so se namreč želeli zahvaliti za vso pomoč, ki so jo Slovenci letos že prispevali za družine v stiski. Na letošnjem zahvalatonu so zbrali 518.372,65 evrov! Na koncu, v celem letu 2023 z vsemi dobrodelnimi akcijami (Deželak junak, 12-urni dobrodelni maraton za žrtve poplav, dobrodelna nogometna tekma zvezd za žrtve poplav in 28-urni dobrodelni zahvalaton) pa skupaj neverjetnih 7.786.120,20 evrov!

Darja Štravs Tisu
Voditelji Denis Avdić, Miha Deželak, Jana Morelj in Lara Tošić skupaj z nekdanjim predsednikom Borutom Pahorjem.

Hvala, in še enkrat hvala

»Kapo dol, svetovni prvaki v dobrodelnosti smo. V letošnjem letu pa sploh. Vas je zelo veliko, vsak da malo po malo, pa je. Hvala, hvala, hvala, z dobrodelnostjo nismo končali, saj se nekaterih stvari ne da odpraviti kar tako. Ko se nekaj zgodi, znamo stopiti skupaj. Ko pomagajo neznanci, sosedi. Jaz bi dal za besedo leta solidarnost, ki je letos prišla do izraza. Vsem en velik hvala, z vašo pomočjo je življenje v Sloveniji lažje in lepše,« je po razglasitvi zneska dejal Denis Avdić.

Darja Štravs Tisu
Kapo dol, svetovni prvaki v dobrodelnosti smo, je dejal Denis Avdić.

28-urna oddaja

Voditelji Denis Avdić, Miha Deželak, Jana Morelj in Lara Tošić so od četrtka, 21. decembra, od zgodnje 5. ure dalje na Mestnem trgu v Ljubljani 28 ur oddajali v živo in pričarali 28 ur zahvalne zabave. V studiu se je zvrstilo veliko znanih obrazov, ekipo so obiskali: Klemen Slakonja, Lado Bizovičar, Martin Golob, Tim Marovt, Perpetuum Jazzile, Miha Mišič, Big Foot Mama, Ota Roš, Gregor Trebušak, Peter Poles, Sašo Stare, Sanja Modrič, Lepa Afna, Maraaya, Tadej Toš, Tjaša Slokar, Petra Kerčmar, Ranko Babić, Uroš Slak, Miki Vlahovič, Matic Herceg, Srečko Šestan, Dejan Vunjak in še številni drugi.

Darja Štravs Tisu
V studiu se je zvrstilo veliko znanih obrazov. Med njimi je bil tudi Klemen Slakonja.

Koncertni spektakel

Dogajanje se je istega dne ob 19. uri preselilo na Kongresni trg, kjer je številne obiskovalce čakal veliki koncertni spektakel, in to povsem brezplačno. Nastopili so Domen Kljun, Alya, Rok'n'band, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki, Žan Serčič in Magnifico in Lado Bizovičar s harmonikaši ter poskrbeli za vrhunski glasbeni zaključek leta.

Darja Štravs Tisu
Magnifico

Darja Štravs Tisu
Alya

Darja Štravs Tisu
Lado Bizovičar

Darja Štravs Tisu
Rok Ferengja

Darja Štravs Tisu
Žan Serčič

Darja Štravs Tisu
Polkaholiki, Nika Zorjan in BQL Rok Piletič

Darja Štravs Tisu
Nika Zorjan

Darja Štravs Tisu
Na polnem Kongresnem trgu so odmevale tudi harmonike.

Darja Štravs Tisu
Voditelji Denis Avdić, Miha Deželak, Jana Morelj in Lara Tošić so ob 19. uri vse skupaj pozdravili še na Kongresnem trgu.