Intervjuji

Zmagovalec Kmetije Žan Simonič razkril, kaj ga je pripeljajo do zmage

Alesh Maatko
22. 12. 2023, 10.00
Posodobljeno: 22. 12. 2023, 20.05
Deli članek:

Jubilejna 10. sezona šova Kmetija prinesla novega zmagovalca!

POP TV
Žan nam je zaupal, da je bila največja lekcija na kmetiji, ko je mislil, da drži vse niti v svojih rokah, ampak temu ni bilo tako.

Tako kot letošnja jubilejna deseta sezona šova Kmetija nam je tudi zadnja, finalna epizoda postregla s številnimi napetimi trenutki, ki so gledalce še kako držali na trnih. Po številnih spletkah, taktičnih manevrih ter zakulisnih igricah, ki so naredile letošnjo edicijo zanimivo in nepredvidljivo, pa smo končno dobili tudi zmagovalca. To je postal 26-letni Žan Simonič iz Destrnika, ki se je sicer v šov prijavil zaradi prepoznavnosti in pa, kot pravi, zaradi neke nove dogodivščine oziroma izziva. »V svojem življenju namreč rad odkrivam nekaj novega,« je pred pričetkom šova dejal zmagovalec, ki nam je po finalni oddaji med drugim zaupal, kaj vse se je v tem času dogajalo na kmetiji in kakšna taktika mu je na koncu prinesla 50.000 evrov.

Pred pričetkom šova ste dejali, da ste za zmago pripravljeni storiti vse. Greste potemtakem vedno do konca oziroma do vrha?
Tako je, za zmago sem res pripravljen storiti vse. Vedno, ko se za nekaj odločim, grem na vse ali nič in verjamem v svoj uspeh. Prav zaradi tega mi v večini primerov uspe.

Kako se počutite ob dejstvu, da ste postali zmagovalec šova Kmetija?
Svoje zmage se nekako še ne zavedam, ampak prišel bo tudi ta čas zavedanja. To je zame res prav posebna zmaga v mojem življenju.

Je bilo med snemanjem kaj domotožja?
Med snemanjem je vsekakor bilo tudi nekaj domotožja, predvsem proti koncu samega dogajanja.

Kateri trenutek na posestvu vam je osebno ostal najbolj v spominu?
Prav poseben trenutek na kmetiji je bil, ko sva se s Suzano bolje spoznala in res ujela, drugih prav tako lepih trenutkov je pa kar veliko.

VOYO
Najbolj všeč mu je bilo na posestvu ustvarjanje kmetijskih objektov.

Kako ste se soočali z izzivi in težavami na kmetiji in kako ste premagovali ovire na poti do zmage?
Na kmetiji so mi bili najtežji odnosi s sotekmovalci. Komu zaupati in komu ne, kdo je na moji strani in kdo ni. Nekako mi je bilo vse skupaj lažje, ko sem se zaposlil in opravljal tedenske naloge ter pozabil na vse drugo.

Katere pa so bile vaše najljubše naloge v sklopu opravil?
Moje najljubše naloge so bile vsekakor postavitev kokošnjaka, čebelnjaka, kamina in pa seveda novinarske hišice. Nekako sem bolj tehnični tip človeka, ki rad ustvarja in se znajde v vseh opravilih.

Pa najbolj zoprne?
Najbolj zoprna naloga je bila mletje moke. Ne maram monotonega dela, kot sem že povedal, sem bolj ustvarjalen tip človeka.

Kako bi opisali svoj odnos z drugimi tekmovalci?
V bistvu si nisem želel vzpostavljati prijateljskih vezi, vendar smo se Marcel, David, Suzana in jaz res zelo dobro povezali in stkali neko prijateljsko vez oziroma s Suzano morda še korak dlje.

Kaj menite, kaj vas je ločilo od drugih tekmovalcev in prispevalo k vaši zmagi?
Razlikoval sem se od drugih tekmovalcev ravno po svoji zbranosti, iznajdljivosti in mirnosti. Menim, da me je prav to pripeljalo do končnega rezultata.

VOYO
Nekako sem bolj tehnični tip človeka, ki rad ustvarja in se znajde v vseh opravilih, pravi Žan.

Kako se nameravate spoprijeti s pozornostjo in medijsko prisotnostjo po tej odmevni zmagi?
Vsekakor je medijski svet zame nekaj popolnoma novega. Menim pa (kot že videno na televiziji), da se znajdem v vseh situacijah in da ne bom imel posebnih težav. Bo pa prav gotovo zanimivo.

Kaj boste najbolj pogrešali po koncu šova Kmetija?
Najbolj bom pogrešal prav to delo na kmetiji in pa svoj čas, ki sem ga lahko posvetil določenim zadevam. Vsi vemo, da v realnem življenju poteka vse dosti hitreje z več napetosti. Predvsem pa to svobodo pred telekomunikacijskimi napravami.

Kako nameravate uporabiti znanje in izkušnje, pridobljene na kmetiji, v prihodnosti?
Znanje in izkušnje s kmetije je treba res dobro unovčiti, predvsem življenjske izkušnje, ki so najpomembnejše.

Pred pričetkom šova ste omenili, da boste denarno nagrado porabili za dokončanje svojega podjetja. Nam lahko namignete kaj več?
Glede denarne nagrade bi še malo počakal, da dobro razmislim, zagotovo jo bom porabil pametno. Tako da naj bo to za zdaj skrivnost.

Kaj bi sporočili svojim oboževalcem in tistim, ki so vas podpirali skozi celotno tekmovanje?
Vsem tistim, ki so me podpirali od začetka do konca, in prav tako tistim, ki so me začeli podpirati kasneje, sporočam: Hvala vam za vso vašo podporo in lepe želje, prav tako vam sporočam, da ste me na televiziji uspeli spoznati takšnega, kot dejansko sem.

Vas bomo videli še v kakšnem šovu ali je to to?
Vsekakor, če bo to mogoče, se bomo na televiziji še gledali!

Lipar Design Photography / POP TV
Žan je pred pričetkom šova dejal, da je spremljal vse pretekle kmetije, njegov favorit in tudi kasneje zmagovalec pa je bil Denis Toplak.