NARAVA JE NAJBOLJŠI ZDRAVNIK

Krepi imunski sistem in skrije podočnjake

Tea Dečman
4. 8. 2018, 15.58
Deli članek:

Mnoge naravne snovi lahko uporabljamo v terapevtske namene, nemalokrat pa tudi za lepši videz. Ena izmed takih je glina. Najdemo jo skoraj povsod v naravi, vendar jo moramo znati pripraviti.

Dreamstime
Obloge proti celulitu preprosto pripravimo le iz gline in hladne vode, ki ju zmešamo v gosto zmes.

Zaradi svoje vpojne moči je glina postala prava zaveznica lepote in zdravja. Načini uporabe tega naravnega čudežnega eliksirja rastejo kot gobe po dežju. Poznamo več vrst gline: belo, sivo, rjavo, rdečo in zeleno. Glina, ki jo kopljejo v najglobljih zemeljskih plasteh, je siva. Ta naj bi bila tudi najučinkovitejša pri bolezenskih težavah. Dobro pripravljena glina je tista, ki je posušena na soncu in ni bila v stiku s kovino. Uporabljamo jo hladno, mlačno ali vročo, odvisno od primera zdravljenja.

Dreamstime
Kadar imate podočnjake ali zabuhle oči, nanesite na ta predel glineno masko, ki bo ublažila oteklino.

GLINENA KOPEL

Napolnite kad z vodo in ji dodajte eno do dve skodelici gline. Dobro premešajte, nato pa petnajst minut uživajte v kopeli. Po takšni kopeli bo vaše telo voljno in koža gladka.

KAKO DELUJE

Uporabljamo jo lahko na zelo različne načine in v mnoge namene. Če jo uživamo, glina deluje čistilno in iz telesa odstrani strupene snovi. Razstruplja prebavni sistem, krepi imunski sistem, pomaga pri zastrupitvi z živim srebrom, pri pomanjkanju mineralov, razstrupljanju jeter ter bakterijskih zastrupitvah s hrano. Na splošno za glino lahko rečemo, da vsrka škodljive snovi in poskrbi, da se potem skupaj z njo tudi izločijo, ter obnavlja zunanje in notranje telesne organe in psihično energijo. Glina absorbira in nevtralizira strupe.

NEKAJ NAMIGOV ZA UPORABO

Če imate podočnjake ali zelo zabuhle oči, nanesite na ta predel glineno masko, ki jo pripravite iz gline in vode v razmerju 1 : 3, in pustite učinkovati dvajset minut. Postopek ponavljajte nekajkrat tedensko. Glina bo ublažila oteklino in posrkala odvečno tekočino, ki vam zastaja v vrečkah pod očmi. Tudi obloge proti celulitu pripravimo le iz gline in hladne vode, ki ju zmešamo v gosto zmes. Mešanico nanesemo centimeter debelo neposredno na prizadete predele in jih povijemo s kosom blaga. Oblogo pustimo delovati vsaj 30 minut, še bolje pa od ene do štirih ur. Kura naj traja en mesec.