Obraz

Popolna nega se začne s čiščenjem

T.D.
4. 8. 2018, 12.00
Deli članek:

Kozmetični izdelki za čiščenje kože z obraza odpravijo nesnago, pomagajo pa tudi preprečiti zamašitev por in kožo pripravijo na nadaljnjo nego, saj olajšajo nanos vlažilne kreme.

Dreamstime
Pomembno je, da si obraz umivate z mlačno vodo, saj vroča razdraži kožo.

Če nečistoč s kože ne odstranjujete redno, se pore zamašijo – ne glede na to, ali uporabljate ličila ali ne. Koža lahko zato postane medla. Prav zato je pomembno, da uporabljate odstranjevalec ličil ter da obraz očistite zjutraj in zvečer in je to del vsakodnevne nege kože. Vrsta čistilnega izdelka je odvisna od lastnih želja in tipa kože. Pomembno pa je, da uporabljate čistilni izdelek, ki je namenjen vašemu tipu kože.

RAZLIKA MED ČIŠČENJEM IN TONIFICIRANJEM

Čiščenje in tonificiranje kože sta pomembna dela redne, vsakodnevne nege kože. Čiščenje odstrani ostanke ličil, nečistoče in odmrle kožne celice. Za to lahko uporabite losjon, gel ali peno, odvisno od vaših želja in tipa kože. Tonik učinkovito odstrani vse ostanke čistilnih izdelkov in ličil ter vsakodnevnih nečistoč, obenem pa očisti pore, tako da odstrani odvečni sebum. Kožo poleg tega pomiri, jo oskrbi z vlago in pripravi na nego, ki sledi, tako da olajša nanos vlažilnega izdelka. Za najboljši učinek nanesite malo tonika na blazinico vate in obrišite obraz.

Dreamstime
Če nečistoč s kože ne odstranjujete redno, se pore zamašijo – ne glede na to, ali uporabljate ličila ali ne.

USTREZNA TEMPERATURA VODE

Pomembno je, da je voda mlačna, da ne razdraži kože. Vroča voda draži kožo in kapilare lahko popokajo. Toda tudi premrzla voda ni priporočljiva, saj pore zapre, namesto da bi jih odprla za čiščenje. Najbolje je, da izberete temperaturo vode, ki je prijetna za kožo.

ČISTILNI IZDELKI Z VITAMINI

Koža nujno potrebuje vitamine, saj podpirajo številne telesu lastne encime, zato so večini čistilnih izdelkov dodani vitamini. Brez njih določeni presnovni procesi ne bi mogli potekati. Vitamin E je denimo antioksidant, ki zagotavlja zaščito pred negativnimi zunanjimi vplivi in nevtralizira proste radikale.