Specialist zdrave zaobljube

FOTO: Bogdan je začel zgodaj! Bo v tej vročini dosegel svoj cilj?

J.U.
23. 6. 2017, 12.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Se še spomnite akcije Zdrava Slovenija? Zbirali smo vaše ZDRAVE ZAOBLJUBE in izžrebali 15 srečnežev, ki so bili pod budnim očesom naših specialistov in športnih ambasadorjev.

Sašo Švigelj, TV Veseljak
Bogdan Capuder in urednica Radia Veseljak Janja Ulaga.
24 ur hoje, zabave in dobre volje ob Gradiškem jezeru pri Lukovici!

Nato je potekalo glasovanje za specialista zdrave zaobljube. Vaš glas je odločil, kdo si je zaslužil naziv »Specialist zdrave zaobljube« in denarno nagrado v vrednosti 2500 evrov. In izglasovali ste. Zmagal je Bogdan Capuder, ki si je zadal izziv – 24 urno hojo okoli Gradiškega jezera.

Na pot se je podal na zadnji šolski dan, ob 4.50 zjutraj, in sicer ob spremljavi godbe Lukovica, domačega ansambla Bojsi in seveda v spremstvu številnih podpornikov, ki so si vzeli čas še pred službo in z njim naredili prvi krog. Ogrevali smo se ob Golici, za tempo pa je poskrbela Špela Leskovšek.

Sašo Švigelj, TV Veseljak
Ogrevanje je vodila Špela Leskovšek (druga z desne) ob spremljavi skladbe Na Golici.

S podporo harmonikarja

Akcijo sta podprla tudi čebelarska zveza Slovenije in župan občine Lukovica Matej Kotnik.

Že na štartu se je Bogdanu pridružil tudi harmonikar Simon Bučar, ki je z njim vztrajal do dvanajste ure. "Svoj plan sem dosegel, vesel sem, sicer pa vsakem primeru podpiram Bogdana pri zdravi zaobljubi. Upam na čim manj žuljev in čim več dobre volje," je priznal Simon.

»Ponosen sem na naš biser, Gradiško jezero, kmalu bomo tukaj postavili tudi središče za lovsko zvezo, sicer nas pa podpirajo tudi čebelarji. Lepo je videti složnost prebivalcev ob takem dogodku. Nisem pričakoval take mase ljudi ob petih zjutraj,« je dejal ob prihodu v cilj po prvem krogu župan Lukovice Matej Kotnik

Zvečer veselica

Dobre volje čez dan ni zmanjkalo, ostalo je je dovolj še za veselico, ki je sledila na večer. Poskrbeli so tudi za hrano, pijačo in sanitarije, pa za masažo in animacijo otrok, ob 21.30 pa so, kot se za kresni večer spodobi, prižgali še kres.

Zares zdrava je bila ta zdrava zaobljuba, zato upamo, da postane tradicionalna. Torej naslednje leto se ob koncu šolskega leta spet srečamo ob Gradiškem jezeru.