Mobilna verzija
07:34 19. oktober 2017

Lady Gaga: Težko je, ko se zbudiš sesut ...

sn
0 Posodobljeno: 10:02 / 09.8.2017

Kampanja za mentalno zdravje Heads Together, katere pokrovitelji so britanska princa William in Harry ter vojvodinja Cambriška Kate Middleton, je bila nadvse uspešna že do zdaj, a se ji obetajo še boljši časi.

lady ga  ga

Po videopogovoru princ in pevka načrtujeta tudi srečanje v živo. Foto: Profimedia

Za dobro organizacije, ki se ji kraljeva trojka res predano posveča, sta princa prvič spregovorila tudi o svojih bolečinah, ki sta jih doslej pred javnostjo skrbno skrivala.

Prvi je o svojih duševnih težavah pred dnevi spregovoril mlajši princ.

Iskreni Harry

Princ Harry je namreč razkril, kako močno je mamina smrt vplivala na njegovo osebno življenje in delo. Takrat dvanajstletni fant se mogel soočiti s smrtjo mame Diane in je po dolgem obdobju nemira poiskal strokovni nasvet. Priznal je, da obdobja žalovanja ni prešel vse do svojih poznih dvajsetih let: »Moj način spoprijemanja s tem je bilo tiščanje glave v pesek in zavračanje, da bi kadarkoli pomislil nanjo, saj – kaj bi to pomagalo?«

lady ga ga

Lady Gaga je brez zadržkov obljubila brezpogojno pomoč. Foto: Profimedia

Razkril pa je tudi, kaj ga spodbudilo, da si je strokovno pomoč za svoje duševne težave poiskal: besede starejšega brata Williama, da se mora soočiti s svojo bolečino, ker pač ni normalno, da se pretvarja, kot da se ga mamina smrt ni dotaknila, v sebi pa nosi bolečino.

Nezvezdniški pogovor

»Tiščanje jezika za zobe in molk nista znaka kreposti,« je William izpostavil tudi v videopogovoru z ameriško zvezdnico Lady Gaga, ki se je odločila dobrodelni trojki ponuditi svojo brezpogojno pomoč.

princ william

William je razkril, da k odkritemu kazanju občutkov spodbuja tudi svoja malčka. Foto: Profimedia

Princ in pevka sta poudarila, da bo le odkrit in iskren pogovor pomagal, da bo duševnega trpljenja manj. »Ljudje z duševno boleznijo pogosto občutijo sram, prepričani so in zavedajo se, da z njimi nekaj ni v redu, ter celo verjamejo, da niso normalni. Čim pogosteje jih je treba opomniti, naj pogledajo vse čudovite stvari, ki jih obkrožajo. A seveda je težko, ko se zjutraj zbudiš in se počutiš tako sesutega, da komaj jasno razmišljaš,« je dejala Lady Gaga in se javno zaobljubila, da bo za organizacijo Heads Together naredila vse, kar je v njeni moči.

Vaš prispevek