Aromaterapija

Pozdravite tegobe z eteričnimi olji

Urška Dretnik
5. 3. 2017, 12.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Skoraj vse težave lahko omilimo ali celo preprečimo z izbiro pravega eteričnega olja. Odlična so za premagovanje okužb, za sprostitev, pa tudi za krepitev imunskega sistema.

Profimedia
Z eteričnimi olji si lahko povrnemo optimalno počutje in ponovno vzpostavimo notranji mir.

Profimedia
Če imate težave z mozolji, se jih lahko znebite z eteričnim oljem sivke.

Pomagajo nam lahko pri spoprijemanju z najrazličnejšimi telesnimi, umskimi in duševnimi težavami. Le pravo eterično olje moramo izbrati. To naj bo kvalitetno in naravnega izvora, brez dodanih snovi, zato bodite pri nakupu previdni.

Profimedia
Z oljem mete je treba biti previden, saj precej hladi. Previdno pri nanašanju na kožo.

Ustvarite zdravilno vzdušje

Prijetno vzdušje, ki tako sprošča kot zdravi, si lahko privoščite kar doma. Potrebujete samo izparilnik; ta je lahko električen ali navaden. Vanj vlijete vodo in dodate nekaj kapljic olja ter v njem prižgete svečko. Ob prehladu pa si lahko naredite aromaterapijo, kot so to počele naše babice. V loncu zavrite vodo ter vanjo dodajte nekaj kapljic olja timijana. Odstavite in postavite na mizo ter čez glavo in lonec pogrnite brisačo. Globoko dihajte in odmašile se vam bodo dihalne poti.

Profimedia
Citrusna olja povzročajo občutljivost kože na sončno svetlobo, zato jih ni priporočljivo nanašati na kožo neposredno pred izpostavljanjem soncu!

Katero olje? 

Predstavili vam bomo nekaj olj za različne težave. Sivkino eterično olje je najosnovnejše in zelo uporabno. Spodbuja celjenje ran, razkužuje in je zelo nežno. Priporoča se tudi za otroke in nosečnice. Eterično olje čajevca uspešno deluje proti virusom in glivicam. Izogibati se moramo nanašanju neposredno na kožo. Odlično pa je tudi za krepitev imunskega sistema. Olje evkaliptusa izberete, ko se spopadate z okužbami dihal, saj je odličen v boju proti kašlju. Uporablja se tudi pri odstranjevanju bakterij v prostoru. Limonino eterično olje je bogato z antioksidanti in pomaga proti staranju.

Profimedia
Limonino eterično olje preprečuje okužbe pri urezih in manjših ranah. Učinkuje tudi proti revmatizmu, kar koristi pri artritisu.

Za odpravljanje težav 

Glavobol boste ublažili, če boste zmešali 10 kapljic sivkinega olja s 15 kapljicami metinega olja in pol decilitra olivnega olja ter mešanico nanesli na senca, čelo, ušesa in tilnik. Proti glivicam pa se lahko borite z mešanico olj čajevca, sivke in pelargonije. Nanašajte na stopala več tednov.