Zdravje

Prvaki dobrega počutja

Oglasno sporočilo
1. 3. 2017, 15.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zdrava in polnovredna prehrana postaja vse pomembnejši trend časa, v katerem živimo.

Čedalje bolj se zavedamo, da je potrebno skrbeti za dnevno uravnoteženo prehrano, še posebej, če smo fizično aktivni. Po gibanju seveda potrebujemo tudi regeneracijo. Zato bodo naš nivo počutja po vadbi spravili na višjo raven probiotični jogurti LCA, ki se predstavljajo v lončku ali pa kot tekoči probiotični jogurti v PET embalaži, za vse, ki jogurt radi vzamejo s seboj na pot. In kar je najbolj pomembno: spet se bomo počutili odlično!  

Promocijsko gradivo

Vir kalcija

Kalcij je eden od najpomembnejših mineralov za zdravo življenje. Telo kalcij potrebuje, zato je nujno, da ga vseskozi vnašamo v svoj organizem. Ima pomembno vlogo pri stabilizaciji celičnih membran, regulaciji celične rasti, posredovanju signalov med celicami, prenosu dražljajev med živčnimi celicami, delovanju mišic in pri strjevanju krvi. Poleg tega je tudi glavni mineral v kosteh in zobeh. Poskrbeti moramo, da že v rani mladosti uživamo hrano, bogato s kalcijem. Najdemo ga v mleku in mlečnih izdelkih, zelenjavi kot je na primer špinača, ohrovt, brokoli in blitva. Veliko ga je tudi v sadju, školjkah, žitih in tudi v industrijski hrani, obogateni s kalcijem.

Pot do zdravju prijaznega prehranjevanja ne sme biti težka in naporna, temveč enostavna, zanimiva in predvsem v užitek. In uvrščanje jogurtov v jedilnik vsekakor potrjuje zapisano misel. Lahko jih uživamo samostojno, lahko jim dodamo hrustljave kosmiče, lahko pa jih uporabimo pri pripravi odličnih kulinaričnih dobrot.

Ali ste vedeli, da poleg vsebnosti kalcija jogurti LCA utrjujejo svoje mesto med prvaki dobrega počutja zaradi nizke vsebnosti mlečne maščobe, proizvedeni so iz slovenskega mleka, ki je odkupljeno na izključno domačem odkupnem območju, in nosijo oznako Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov? Slovensko mleko in proizvodni proces v domačem okolju omogočata, da so LCA jogurti ZELENE DOLINE ponosni nosilci zaščitnega znaka »izbrana kakovost – Slovenija«.

Razlogi več, da postanejo LCA jogurti ZELENE DOLINE del našega vsakdana.