Razveseljujemo delovne kolektive

VIDEO: Košarica dobrega počutja v Novem mestu

Alma Glumac
1. 3. 2017, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V sklopu akcije ZDRAVA SLOVENIJA smo poskrbeli za delovne kolektive, ki zaradi hudega tempa večkrat preskočijo malico, in jim prinesli košarico dobrega počutja polno sadja in jogurtov LCA. Uživanje jogurtov priporočamo v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Košarica dobrega počutja, polna sadja in prvakov dobrega počutja, jogurtov LCA.

Pri ohranjanju dobrega počutja in povečevanju storilnosti ima prehrana ključno vlogo, za bistrejše in hitrejše misli je treba pač nahraniti možgane. Za malico si privoščite kosmiče z jogurtom ali pojejte kruh s sirnim namazom ‒ pomembno je, da si za malico vedno vzamete dovolj časa. Za močne kosti poskrbite s kalcijem. Vitamin D v mleku sodeluje pri absorpciji kalcija v organizmu. V Srednji in Severni Evropi so mlečni izdelki glavni vir kalcija, medtem ko v državah z veliko sonca uživanje mleka ni potrebno v taki meri, saj se v koži proizvaja več vitamina D. Ta namreč skrbi, da se v črevesju vsrka še tako majhna količina kalcija iz listnate zelenjave. Sicer pa je za 1000 mg kalcija na dan potreben skoraj liter mleka ali kilogram jogurta ali skute. 

Kalcij potrebuje pravzaprav vsaka celica v telesu in dober vir so prav mleko in mlečni izdelki. Poleg tega, da ta mineral ohranja zdravje kosti in zob, je ključen za nekatere procese v telesu, vključno s presnovo. Celodnevno sedenje v pisarni, tekanje s sestanka na sestanek, stresni delovnik in pokažejo se posledice na zdravju. Začenja nas boleti želodec, nimamo prave energije in poslabša se prebava, zato nikakor ne smete preskočiti malice!

Kolektiv patronažnih sester ZD Novo Mesto in košarica dobrega počutja.

Poglejte si spodnji video!

Jutranja ekipa Radia Aktual je s košarico dobrega počutja polno sadja in jogurtov LCA z novo, izboljšano recepturo obiskala Patronažne medicinske sestre ZD Novo mesto. Pisala nam je Darja Brudar: »Smo patronažne medicinske sestre ZD Novo mesto. Obiskujemo ljudi po terenu, na njihovih domovih od rojstva do konca življenja. Veš čas smo izpostavljene vremenskim nevšečnostim … pozimi sneg, led, mraz … poleti vročina, ki jo vsaka po svoje blaži s klimo v avtomobilih. Mislim, da moramo v prvi vrsti poskrbeti najprej za svoje zdravje, da lahko kasneje pomagamo tudi ostalim ljudem na terenu, ki nas vsekakor potrebujejo. Sem vodja patronažne službe ZD Novo mesto in bi rada malo 'pocrkljala' svoje punce z vašo pomočjo, saj si zarad vsakodnevne predanosti pacientom, to zaslužijo!«

Sproščajoče doživetje odličnosti

Uporabiti le najboljše iz narave je bilo osnovno vodilo pri izbiri sestavin izboljšane vsebine LCA tekočih jogurtov ZELENE DOLINE, medtem ko trenutki, ujeti v družbi LCA tekočih jogurtov, predstavljajo sproščajoče doživetje odličnosti. LCA tekoči jogurti se z novo recepturo uvrščajo med prvake dobrega počutja. Poudarek je na kalciju, ki pomaga prebavi.