Nenavadno

Ženska, ki je alergična na božič

uk
26. 12. 2016, 14.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Anne Murray (54) je pristala v bolnišnici zaradi hude alergijske reakcije.

Profimedia
Anna je skoraj umrla, komje bila božičnim vonjem izpostavljena samo deset minut.

Anne, ki živi v Veliki Britaniji, boleha za hudo obliko astme, ki jo povzročijo nekatere sestavine v božičnih receptih. V njenem primeru so to cimet in pomarančne lupine. Nesrečna 54-letnica je odšla po božičnih nakupih, ko je začutila, kako ji je začelo stiskati grlo. Z grozo je ugotovila, da čuti vonj po cimetu in pomarančah. Takoj je odšla iz trgovine in se odpeljala domov. Po poti se je njeno grlo začelo še dodatno zapirati, in čeprav je imela s seboj inhalator, ji ta ni kaj prida pomagal.

Umrli njena mati in prijateljica

Njena mati je umrla za podobnim napadom, ko je bila stara le 35 let, in Anne je dejala, da je pomislila, da se bo to zgodilo tudi njej. Žalostno je tudi, da je za astmatičnim napadom umrla tudi njena 18-letna prijateljica Julija.

Ko je Anne prišla domov, pa je uporabila nebulizer – napravo, ki ji omogoča dihanje tako, da ji v obliki megle vbrizga zdravilo. Vendar ji tudi to ni pomagalo, zato se je odpeljala v bolnišnico. Tja je prišla še ravno pravi čas, saj je že začela izgubljati zavest. Na srečo so ji zdravniki pomagali in bo z njo vse v redu. Anne je še dodala, da njena družini misli, da je prava diva, ker morajo skrivati dišeče sveče in podobno, a zdaj ima dokaz, da lahko zaradi teh stvari celo umre.