Nenavadno odkritje

S pomočjo operacije so mu iz danke izvlekli kokos

M.G.
20. 3. 2024, 12.47
Posodobljeno: 20. 3. 2024, 13.19
Deli članek:

Na svetu obstaja cela plejada različnih ljudi in posledično različnih fetišev. Očitno obstajajo tudi takšni, ki vključujejo vtikanje kokosov, kamor sonce le redko posije.

Profimedia
(slika je simbolična)

Eden takšnih je očitno 56-letni Tajvanec, ki je nedavno iskal zdravniško pomoč zaradi nezmožnosti uriniranja in hudih bolečin v trebuhu. Moški se je pred zdravniki sprva sprenevedal, da ne ve od kod bolečine in problemi, a po opravljenemu rentgenskem pregledu ni več tajil, priznal je, da se je za zabavo in užitek "igral" s kokosom. Neimenovani ljubitelj tropskega sadja je sicer dva dni čakal, da bi samodejno izločil sadež, ki se mu je očitno zataknil v zadnjici in tam ostal, šele potem se je zaradi hudih bolečin in nekaj sramu odločil, da poišče zdravniško pomoč.

Po opravljenih skenih se je hitro izkazalo, da se je sadež zagozdil v njegovi danki, mu stisnil sečnico in mu preprečil uriniranje, so povedali v bolnišnici E-Da v mestu Kaohsiung na jugu države. Kokos, ki je v dolžino meril 9 centimetrov, so nato izvlekli z laparotomijo – operacijo, ki vključuje kirurško odpiranje trebuha. Možaka so po nekaj dneh okrevanja odpustili iz bolnišnice, ni pa znano, če so mu kokosi še vedno všeč.

Študija iz leta 2021, ki jo je izvedlo kraljevo združenje kirurgov, je sicer pokazala, da se iz leta v leto povečuje število predmetov, ki jih morajo odstraniti iz danke, še posebej skokovito narašča število takšnih primerov med moškimi. Sicer pa takšni posegi za kirurško osebje niso nič novega, saj poročila v medicinski literaturi o predmetih, ki so se zagozdili v intimnih predelih segajo daleč v preteklost. Kaj vse najdejo pa zdaleč presega domišljijo navadnega smrtnika, zato bomo o tem na tem mestu raje molčali.

The Royal College of Surgeons of England
Graf, ki kaže skokovit porast predmetov, ki jih morajo letno izvleči iz zadnjic pri moških.
Vstavljanje predmetov v zadnjico, ki temu niso namenjeni je nevarno

Zdravniki iz Anglije ocenjujejo, da vsako leto potegnejo iz anusov približno 400 predmetov, ki tam ne bi smeli biti. Pri tem se zdravniki zavedajo, da to ljudje počnejo zaradi spolnega užitka, proti čemer nimajo nič proti, a svarijo, da naj bodo pri tem izredno previdni in uporabljajo samo predmete, ki so temu namenjeni, saj poleg tega, da se predmeti lahko zataknejo, lahko tudi potencialno predrejo črevesje, kar je lahko smrtno nevarno, saj se lahko snov iz prebavnega trakta razlije v druge dele telesa in povzroči okužbo. Za konec so še ocenili, da davkoplačevalce v Angliji takšni posegi stanejo 340.000 funtov na leto.