Levinje

So zrele cirkuške dame predebele?

R.T.
20. 12. 2017, 10.23
Posodobljeno: 20. 12. 2017, 10.24
Deli članek:

Fotografije velikih mačk v vladivostoškem cirkusu so zanetile debato na družabnih omrežjih. Je dejstvo, da imajo nekaj kilogramov preveč, razlog za obsojanje cirkusa?

Profimedia
Rahlo ostarele, a še vedno spretne artistke priznanega cirkusa iz Vladivostoka.

Dreser levov Vitalij Smoljanec je stopil v bran cirkusu in svojim varovankam. Trdi, da je za živali v cirkusu poskrbljeno kar najbolje, odločno pa je zavrnil očitke, da so njegove dame (levinje) predebele, sploh pa ne gre pomisliti, da bi šlo za mučenje živali.

“Nekatere naše živali so že stare,” je povedal za Siberian Times in dodal, da, tako kot ljudje, tudi živali z leti pridobivajo dodatne kilograme. Levinje, je pojasnil, po rojstvu pridobijo nekaj kilogramov. “Skrbimo za njihovo dobro počutje in zdravje. Naše živali se počutijo odlično in niso predebele,” je pojasnil izkušeni dreser.

Profimedia
Vitalij in njegova varovanka.

Smoljanec razlaga, da levinje hranijo enkrat dnevno. Pohrustajo okoli šest kilogramov mesa, kar je normalna porcija za to vrsto zveri, zvrnejo liter mleka, njihovi skrbniki pa ne pozabijo na vitamine. Kadar imajo levinje zahtevno triurno predstavo, dobijo dodatne prigrizke.