Feng šuj

Praznični dom naj zadiha v blagostanju

S.N.Č.
12. 12. 2017, 21.00
Deli članek:

Na sredini decembra smo komaj, a naša okolica in domovi so že odeti v praznično bleščavo. Na razpored lučk in okraskov na ulicah ne moremo vplivati, v svojih domovih pa lahko pričaramo, kar si želimo.

Profimedia
»Dobre energije si doma najlaže ustvarimo sami.

Feng šuj nam lahko veliko pomaga pri urejanju doma in pritegovanju blagostanja. Ta čas so seveda najbolj aktualni in dobrodošli nasveti, kako urediti novoletno in božično dekoracijo tako, da bo v naš dom pritegnila čim več pozitivne energije. Če mislite, da je popolnoma vseeno, kam boste postavili novoletno jelko in kako jo boste okrasili, se motite. Po feng šuju je to še kako pomembno, saj vam bo drevesce na pravem mestu prineslo harmonijo v dom.

Profimedia
Rdeča je najbolj praznična barva, a če je je preveč, povzroči izčrpanost.

POMEMBNO

Da bo družina čim bolj povezana, naj vsak član na smrečico obesi vsaj en okrasek, saj tako prispeva tudi svojo osebno energijo.

KAM TOREJ Z JELKO

Zimzeleno drevesce simbolizira dolgo življenje in prijateljstvo in po feng šuju ga je najbolje postaviti v sobo v zgornjem levem kotu hiše. Prostor v tem delu namreč velja za območje bogastva, trikotni predmeti iz lesa pa imajo izjemno močno energijo. Božična jelka na tem mestu bo v vaš dom pritegnila bogastvo in vsesplošen razcvet. Če nimate take sobe, lahko drevesce postavite v katerikoli kot svojega doma ali centralni del hiše. Če jelka stoji na severu, jo okrasite s steklenimi okraski modre, bele, srebrne in zlate barve. Če stoji na zahodu ali severozahodu, jo okrasite z belimi, srebrnimi, zlatimi in rumenimi toni, nikakor pa ne z rdečimi. Za jelko v jugozahodnem ali severovzhodnem delu doma je najprimernejše okrasje v rumenih in rdečih barvah ter keramični okraski, izognite pa se beli in srebrni barvi. Drevesca ne smete postaviti na hodniku ali v sobi, kjer blokira prehod in s tem dotok oziroma pretok življenjske energije, preblizu vrat ter v bližini kamina ali peči.

Profimedia
Kombinacija rdeče in zelene barve na vratih odganja slabe energije in v vaš dom vabi srečo.

PRIPOMOČKOV JE KAR VELIKO

Za prijetno vzdušje že v predprazničnem času in nato med prazniki vsak dan prižgite dišečo lučko z eteričnimi olji mandarine, pomaranče, limone in cimeta.

OKRASITEV DOMA

Za spodbujanje pozitivnega razpoloženja izberite praznično okrasje s čim več temno zelene barve. V tem času imamo doma preveč energije ognja (prižgane sveče, vseprisotna rdeča barva in okrasna razsvetljava), ki spodbuja prepire in nervozo, temno zelena barva pa jo uspešno vpija. Zimzelene vejice, venčki, prti in drugi temno zeleni okraski odlično uravnotežijo energijo prostora.

Profimedia
Pomaranče veljajo za zlato – zato se čim bolj obdajmo z njimi.