USODNE NAPAKE

Ne zastrupljajte kože s temi snovmi!

R.V.
12. 12. 2017, 20.30
Posodobljeno: 12. 12. 2017, 20.38
Deli članek:

Čeprav je morda včasih ugodnejše, da si pripravite kar domači piling ali kremo, lahko pri negi kože s tem naredite tudi usodno napako.

Dreamstime
Prepogosto umivanje, neprimerne kreme in drgnjenje z različnimi preparati lahko kožo dražijo in aknavost še okrepijo.

Za vse, ki se radi razvajate z domačo kozmetiko in ste spretni pri ustvarjanju domačih izdelkov, smo pripravili seznam živil in snovi, ki jih ne smete dati na kožo oziroma jih v lepotnih maskah in kremah ne smete uporabiti v prevelikih količinah.

LAK ZA LASE

Ne boste verjeli, a obstajajo ženske, ki lak za lase uporabljajo za podaljšanje obstojnosti mejkapa. Tega nikar ne počnite! Lak je poln kemikalij, ki zapirajo pore, zaradi česar se nato pojavljajo mozolji.

ALKOHOL

Pogosto se uporablja za razkuževanje ran, vendar ni dobro, da ga uporabljate tudi za mozolje ali ranice na obrazu, saj vam bo popolnoma izsušil kožo.

SLADKOR

Čezmerna uporaba sladkorja privede do oslabitve elastičnosti kože, koža se tudi bolj poveša in hitreje nastajajo gubice. Razne lepotne maske s sladkorjem uporabljajte le v boju s celulitom, nikakor ne na obrazu.

Dreamstime
Soda bikarbona ni primerna za nežno kožo na obrazu.

LOSJON ZA TELO

Veliko žensk svoj losjon za telo uporablja tudi kot kremo za obraz. Tega nikar ne počnite, saj je koža na obrazu bolj občutljiva kot koža telesa, potrebuje blažji in finejši izdelek za nego. Poleg tega losjoni za telo pogosto vsebujejo parfum, kar lahko koži obraza škoduje.

Dreamstime
Kemikalije v laku za lase zapirajo pore.

SODA BIKARBONA

Veliko receptov za domače pilinge in podobno vsebuje sodo bikarbono. Vendar pomislite: če lahko soda bikarbona pobeli vaše zobe, kaj se zgodi šele na nežni koži obraza?

AKNASTA KOŽA?

Zjutraj in zvečer obraz očistite s čistilnim sredstvom za aknasto kožo in nanesite tonik, nato pa kremo. Enkrat na teden kožo očistite tudi z encimskim pilingom.