Veseli december

FOTO: Lučke prižgane, gneča nepopisna

G.G./STA
1. 12. 2017, 18.36
Posodobljeno: 1. 12. 2017, 19.42
Deli članek:

Po več slovenskih mestih so danes prižgali praznične luči. V Ljubljani je (bila) gneča.

Bobo
Praznična okrasitev Ljubljane po besedah njenega avtorja Zmaga Modica predstavlja "možnosti vpogleda v različnost časa, tako v preteklost kot v prihodnost.

V Ljubljani so ob 17.15 v sklopu tradicionalne prireditve na Prešernovem trgu prižgali praznično okrasitev, ki letos nosi naslov Preseki časa. Zaživel je tudi praznični sejem na več lokacijah, ta bo skupaj s prireditvami v decembru v prestolnico privabljal množice, ki napolnijo ulice in zasedejo tudi parkirna mesta v centru in okolici.

Skupaj je v širšem centru Ljubljane nameščenih 800 svetlobnih elementov, 40 lampijonov, ki so jih izdelali ljubljanski osnovnošolci, krasi drevesa ob Ljubljanici na Prulah, staro mestno jedro pa je prepredeno s 50 kilometri prazničnih luči.

V času prižiga lučk je bilo v središču Ljubljane velika množica ljudi, kar dokazuje, da ta dogodek vedno privabi mlado in staro. Je pa res, da se je v tem času težko prebiti skozi vso to množico navdušencev.

Praznične luči so zažarele tudi na Ptuju in Bledu, v Izoli, Kamniku in Velenju. V Portorožu so odprli božično-novoletno tržnico, v Kopru pa je zaživelo drsališče.