Zanimivosti

Linija Prestige - prestižna vina za vaše izbrane trenutke

Oglasno sporočilo
1. 12. 2017, 14.37
Posodobljeno: 17. 1. 2018, 14.52
Deli članek:

V kleti Vinakras Sežana si prizadevajo k razvoju vinogradništva in vinarstva v skladu z naravnimi danostmi, ki jih ponuja kraško okolje. To počnejo na naravi prijazen način ter tako ohranjajo kakovostno okolje za prihodnje generacije.

Arhiv
Klet Prestige hrani skrivnost stoletne tradicije, ki daje izbranim vinom pečat unikatnosti.

Izbrana vina, ki zorijo v kleti, so del večstoletne dediščine vinarstva in vinogradništva. Dediščine, na katero so izjemno ponosni. Prepoznavna vina odločnega in prepoznavnega okusa so rezultat tradicije, strasti in predanosti.

Linija Prestige - prestižna vina za izbrane trenutke
Linija Prestige je linija posebej izbranih vin, ki jim je pozornost namenjena že od samega začetka. Grozdje za linijo Prestige namreč raste na izbranih vinogradih in je obrano izključno ročno. Zorenje vin poteka v lesenih sodih kleti Prestige, kjer se ohranja skrivnost stoletne tradicije, ki daje izbranim vinom pečat unikatnosti.

Velja omeniti, da so vina iz linije Prestige proizvedena v omejenih količinah. Predanost in strast do vin se v liniji Prestige odraža tudi v številnih priznanjih, ki jih klet prejema na mednarodnih vinskih ocenjevanjih.

Merlot Prestige, letnik 2013, Vinakras Sežana
Merlot – žlahtna primorska sorta. V izbranih vinogradih na jugozahodnih legah zgodaj odganja in rano zori. Grozdje je bilo trgano ročno v sredini septembra, maceracija je podaljšana in vino zoreno 18 mesecev v barrique sodčkih. Merlot Prestige se ponaša z zrelo cvetico črne češnje in jagodičevja. Zaznavne so tudi nianse praženih mandljev in tobaka. Okus zapolni čutila: je bogat, srednje intenziven, v ustih daje topel občutek. Za seboj pušča srednje dolgo in žametno sled črnega sadja.
Merlot Prestige priporočamo k jedem iz govedine, zlasti biftekom in steakom. Dobro sovpada tudi k specialitetam iz divjačine.

Teran Prestige PTP, letnik 2015, Vinakras Sežana
Iz grozdja refošk, ki je zraslo na najboljših legah Krasa, so z veliko tradicije in kančkom sodobnega pridiha pridelali prestižno vino Teran Prestige PTP. Kozarec tega vina nam pričara vpliv rdeče kraške zemlje, objem burje, obilo sonca in nežnost zdelanih rok trdoživih kraševcev, ki skrbno negujejo svoje trte.
Teran Prestige PTP zaznamuje intenzivna rubinasto - rdeča barva z vijoličnimi odtenki. Zrelo-sadna cvetica spominja na murvo, robidnice in druge gozdne sadeže. Zaznavna je tudi aroma kakava in črne čokolade. Teran Prestige PTP priporočamo k jedem iz zorjenega mesa, suhomesnatim izdelkom, mesnim jedem z žara in divjačini.

Teranov liker PTP Prestige, letnik 2015, Vinakras Sežana
Teranov liker PTP Prestige je aromatizirano vino z intenzivno temno rdečo barvo z vijoličnimi odtenki pripravljeno po starem kraškem receptu iz vina teran. Vonj spominja na pomarančo, cimet, klinčke, robidnice, maline in vanilijo. Okus razvaja s sadno - sladkim okusom in svežino terana.

Teranov liker PTP Prestige se odlično poda k sezonskim štrudljem, borovničevi piti, jagodni torti, slivovim cmokom, jogurtovi strnjenki, raznim sladicam z gozdnimi sadeži, jagodami in slivami.
Teranov liker PTP Prestige je prava izbira za vaše sladke trenutke.