Mobilna verzija
10:43 24. avgust 2017

Obdarujte svoje bližnje le z najboljšim: Izberite nagrajena vina Vinakras Sežana

Oglasno sporočilo
Posodobljeno: 10:02 / 09.8.2017

Dolgoletna tradicija in zaupanje kraških vinogradnikov sta pripomogla, da je Vinakras Sežana največja klet v kraškem vinorodnem okolišu, v katerem je s trto zasajenih nekaj čez 600 ha vinogradov.

Vinakras_profimedia-0158156079

V kleti Vinakras Sežana si prizadevajo k razvoju vinogradništva in vinarstva v skladu z naravnimi danostmi, ki jih ponuja kraško okolje. To počnejo na naravi prijazen način ter tako ohranjajo kakovostno okolje za prihodnje generacije. Odkrijte nagrajena vina iz kleti Prestige, kjer se hrani skrivnost stoletne tradicije, ki daje izbranim vinom pečat unikatnosti. Vina iz linije Prestige tako ohranjajo vse značilnosti, ki jim jih je podarila narava. In ker prihajajo velikonočni prazniki, si v krogu najbližjih privoščite le najboljše za vaše izbrane trenutke.

Vinakras - 4960 3600

Obdarovanje – ideja vina iz Prestige linije

Na mednarodnem ocenjevanju vin Finger Lakes so Vinakras Sežana prejeli 3 srebrne medalje. Finger Lakes International Wine Competition sodi med tri najpomembnejša vinska ocenjevanja v Ameriki. Na letošnjem ocenjevanju je sodelovalo 3077 vzorcev vin, ki so prispela iz skupno 621 kleti širom sveta. Vinske vzorce je ocenjevala strokovna 52-članska komisija v mednarodni zasedbi.

Vsa tri nagrajena vina Vinakras Sežana so iz ekskluzivne linije vin Prestige. Grozdje za to linijo raste na izbranih vinogradih in je obrano izključno ročno. Vina nato zorijo v barrique sodčkih, po stekleničenju pa se jih pusti počivati še dodatne pol leta v steklenici. Na ta način se omogoči, da ohranijo vse značilnosti, ki nam jih je podarila narava.

Vinakras - trgovina -4581 3600

Poskusite tudi vi, zakaj so vina iz ekskluzivne linije vin Prestige nekaj posebnega:

Merlot Prestige, letnik 2013, Vinakras Sežana

Merlot je žlahtna primorska sorta, ki v izbranih vinogradih na jugozahodnih legah zgodaj odganja in rano zori. Grozdje je ročno trgano v sredini septembra, maceracija je podaljšana in vino zoreno 18 mesecev v barrique sodčkih. Merlot Prestige se ponaša z zrelo cvetico črne češnje in jagodičevja. Zaznavne so tudi nianse praženih mandljev in tobaka. Okus zapolni čutila: je bogat, srednje intenziven ter nam v ustih daje topel občutek. Za seboj pušča srednje dolgo in žametno sled črnega sadja.

Serviranje: Merlot Prestige priporočamo k jedem iz govedine, zlasti biftekom in steakom. Dobro sovpada tudi k specialitetam iz divjačine. Ponudimo ohlajeno na 16 - 18° C.

Teran Prestige PTP, letnik 2015, Vinakras Sežana

Iz grozdja refošk, ki je zraslo na najboljših legah Krasa, so z veliko tradicije in kančkom sodobnega pridiha pridelali prestižno vino Teran Prestige PTP. Kozarec tega vina nam pričara vpliv rdeče kraške zemlje, objem burje, obilo sonca in nežnost zdelanih rok trdoživih kraševcev, ki skrbno negujejo svoje trte.

Tisti najbolj žlahtni, kakor kri rdeči teran, pa kraševci ljubosumno čuvajo v svojih iz kamna izklesanih kleteh ter ga delijo le z najboljšimi prijatelji. Bodite naš prijatelj tudi vi in uživajte v čarih tega žlahtnega posebneža z intenzivno rubinasto rdečo barvo z vijoličnimi odtenki. Zadiši po zrelo-sadni cvetici, ki spominja na murvo, robidnicah in drugih gozdnih sadežih. Zaznavna je tudi aroma kakava in črne čokolade.
Serviranje: Teran Prestige priporočamo k jedem iz zorjenega mesa, suhomesnatim izdelkom, mesnim jedem z žara in divjačini. Ponudimo ohlajeno na 14-16° C.

Teranov liker Prestige PTP, letnik 2015, Vinakras Sežana

Vinakras - Teranov liker PRESTIGE 0.5L-HI RES brez napisa studia

Teranov liker je aromatizirano vino z intenzivno temno rdečo barvo z vijoličnimi odtenki pripravljeno po starem kraškem receptu iz vina teran. Prijetna aroma spominja na citruse, rozine in gozdne sadeže. Teranov liker je prava izbira za sladke trenutke. Vonj spominja na pomarančo, cimet, klinčke, robidnice, maline in vanilijo. Okus razvaja s sadno - sladkim okusom in svežino terana.
Teranov liker se odlično poda k sezonskim štrudljem, borovničevi piti, jagodni torti, slivovim cmokom, jogurtovi strnjenki, raznim sladicam z gozdnimi sadeži, jagodami in slivami. Vino ponudimo ohlajeno na 8 - 10° C.

Velikonočno barvanje pirhov malo drugače!

BARVANJE JAJC S TERANOM

Vinakras_profimedia-0124907344

Izognite se kemikalijam in pirhe obarvajte naravno s teranom.

Priprava: Za vijolične pirhe vzamemo steklenico rdečega vina in jo zlijemo v lonec. Okoli vsakega jajca povijemo gumico ali dve in jih položimo v lonec. Dodamo nekaj kisa, da barva bolje drži. Jajca kuhamo približno dvajset minut. Jajca nato ohladimo in previdno odstranimo gumice. Pirhi bodo veliko lepši, če uporabimo teran ali refošk. Tako bodo pirhi vijolični s kristalčki.

Nasvet: Za vijolične pirhe lahko uporabimo katerokoli rdeče vino, vendar se kristalčki naredijo samo pri teranu ali refošku. Ker sintetična barvila za barvanje jajc praviloma vsebujejo zdravju škodljiva azo-barvila, priporočamo, da pirhe tokrat obarvate naravno. Ste že poskusili s teranom, borovnicami ali kavo?

Za pravi in prav poseben učinek morate jajca skuhati v zelo kvalitetnem teranu, saj se bodo le tako intenzivno obarvala, na njih pa se bodo ustvarili tisočeri kristalčki. Da je kakovost vina, v katerem kuhamo jajca pomembna, so ugotovili tudi na ZPS. Ko so jajca skuhali v poceni teranu, rezultat ni bil pričakovani.

Vaš prispevek