Posledice poletja

Znebite se temnih madežev na koži

U.D.
4. 9. 2017, 07.00
Deli članek:

Vam je poletje poleg lepih spominov na dopust pustilo tudi precej manj privlačne mozolje zaradi uporabe mastne sončne kreme, obledelo barvo las, utrujene nohte in trdo kožo na petah?

Profimedia
Pegice lahko posvetlite tudi s sveže iztisnjenim limoninim sokom, ki ga nanesete nanje.

Čas je za intenzivno nego, po kateri boste jeseni zasijali v najlepši luči.

MOZOLJI

Ob robu lasišča po navadi nastanejo zaradi znoja ali negovalnih izdelkov za lase, ki se ujamejo v pore. Uporabljajte čistilo za kožo s salicilno kislino, ki odstrani odmrle celice.

CVETENJE PET 

Trdo kožo na stopalih lahko omehčate z aspirinom. Zdrobite nekaj tablet aspirina, zmešajte jih z vodo in limoninim sokom ter pasto namažite na grobo kožo. FOTKA Dehidracija, UV-žarki, sol in veter izsušijo lase in razcepijo konice.

SUHI LASJE BREZ SIJAJA

Glavni krivec za lase brez življenja je znoj. Čez poletje se na lasišču pospešeno izloča skupaj z lojem in dobesedno zaduši lase, da ostanejo povsem brez sijaja. Investirajte v blag, neagresiven šampon, ki ga lahko uporabljate pogosteje, ali pa preizkusite naslednji domač pripravek za večji lesk: zmešajte eno enoto jabolčnega kisa z desetimi enotami vode in mešanico natočite v steklenico z nastavkom za pršenje. Popršite po vlažnih, umitih laseh (vonj po kisu bo izginil) in jih posušite na zraku. Kisli pH jabolčnega kisa nežno raztopi ostanke znoja in maščobe, ujete okoli las, ter obnovi sijaj.

PEGICE IN VEČJE RJAVE LISE

Nekateri ljudje na soncu enakomerno porjavijo, medtem ko se pri drugih ob izpostavljenosti soncu pigment melanin stisne v skupek, da nastanejo na koži pege in lise. Oboje je odgovor kože na izpostavljanje UV-žarkom in se šteje za kožno poškodbo. Na voljo so nekateri izdelki, s katerimi lahko pegice in lise posvetlite, vendar je priporočljivo prej obiskati dermatologa. Pri njem se prepričajte, da so ta pigmentna znamenja neškodljiva in niso znak razvijajočega se kožnega raka, ter se posvetujte o možnem zdravljenju.

RAZDRAŽENA BIKINI LINIJA

Več časa ko preživite v kopalkah, več pozornosti potrebuje vaše mednožje. Ker pa je tu koža tanjša in občutljivejša, lahko depilacija povzroči vnetje in vraščanje dlak. Kaj storiti? Pomembno je, da pred vsakim britjem naredite piling. Če vraščene dlake niti po pilingu ne pokukajo izpod kože, vzemite sterilno iglo in jih nežno potegnite na plan. Po britju se nujno več dni mažite s kremo zoper vraščanje.