Zanimivosti

Sočne ustnice za sočne poljubčke

U.D.
3. 9. 2017, 20.35
Deli članek:

Morska voda, visoke temperature, suh zrak in sonce so izsušili naše ustnice, ki so zato še kako potrebne dodatne nege. Naj bodo jesenski poljubi še posebej sočni.

Profimedia
Ko so ustnice razpokane in razdražene, jih nikar ne mažite s šminkami.

Preverite, kako se na naraven način lotiti razpokanih, izsušenih in občutljivih ustnic.

HITRA POMOČ

Če imate razpokane ustnice in potrebujete hitro pomoč, pokukajte v domačo shrambo. Sladkosnedi se zagotovo ne boste branili medu, ki ga na debelo namažite po ustnicah. Navadni med je namreč odličen vlažilec, zato ga lahko uporabite tako zjutraj kot zvečer. Če doma nimate medu, si lahko pomagate tudi z rastlinsko maščobo – olivnim oljem ali rastlinsko margarino. Oba bosta poskrbela za mehčanje in vlaženje ustnic. Uporabite lahko tudi vitamin E v kapsuli; to preluknjajte in vsebino nanesite na ustnice.

ČUDEŽNO MLEKO Razpokanim ustnicam bo prijalo tudi mleko, ki ga lahko zmešate z vodo iz vrtnic ali kamiličnim čajem, dodate pa lahko tudi olje pšeničnih kalčkov.

PRAVA HRANA IN ZRAK

Ko so ustnice razpokane in razbolele, poskusite vsaj nekaj dni zdržati brez pekoče, slane in kisle hrane, ki dodatno draži občutljivo kožo na ustnicah. Občutljivim ustnicam prav tako ne bo ustrezala prevroča hrana, zato bodite previdni, predvsem pri juhi.

NE LIŽITE JIH!

Kadar imamo suhe ustnice, jih samodejno začnemo pogosteje lizati, s čimer pa stanje samo še poslabšamo, saj jih z lizanjem dodatno izsušimo, četudi imamo občutek, da jih vlažimo. Zato imejte čez dan ves čas pri sebi negovalno mazilo, ki ga namažite vsakič, ko vas zamika, da bi ustnice polizali. Če boste pred tem še popili nekaj požirkov vode, vam bodo ustnice zelo hvaležne.

SPA ZA USTNICE

Če želite preprečiti pojav razpok in suhe kože na ustnicah, tem enkrat na teden ali vsaj na štirinajst dni privoščite poseben spa za ustnice. Iz mešanice medu in himalajske soli pripravite luščilno sredstvo za ustnice, ki ga z mehko in čisto ščetko za zobe nanesite na ustnice ter jih nežno zdrgnite, da odstranite odmrlo kožo.