Osvežitev

Posvetlite si lase s kamiličnim čajem

ud
8. 7. 2017, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ne glede na to, ali ste blondinka, rdečelaska, rjavolaska ali črnolaska, obstajajo naravni pomočniki za hitro osvežitev barve. Pa tudi za pričeske s prameni se najde rešitev.

Profimedia
Pomembno je, da lase poleti zaščitite pred soncem, kolikor se le da.

Polepšajte in čim dlje ohranite barvo svojih las kar sami, brez nenehnega naročanja v frizerskih salonih. Lasje poleti zaradi vpliva sončnih žarkov in morja izgubijo vlažnost in prožnost, barve obledijo in izgubijo sijaj. A za osvežitev barve las lahko uporabite kar živila iz domače kuhinje. Poleg tega, da je preprosto in zabavno, je precej ceneje kot obisk frizerja.

Če vam lasje izpadajo, poskrbite za uravnoteženo in z vitamini bogato prehrano. Tako se bodo lasje postopoma okrepili. 

ČRNOLASKE UPORABITE HMELJ

S pivom povrnete sijaj črnim lasem. Postopek: polovici litra vode dodajte dve žlici piva, mešanico nanesite na lase in pustite delovati deset minut. Lase nato temeljito izperite.

PLAVOLASKE UPORABITE KAMILICE

Kamilični čaj je odličen za svetlenje. Postopek: zavrite dve skodelici vode in v njej namočite čajno vrečko; po pol ure jo odstranite. Kamilični čaj polijte po laseh in pustite učinkovati približno eno uro.

RJAVOLASKE UPORABITE KAVO

Na izbiro je ogromno šamponov, zato bodite pozorni na njihove sestavine. Ker so lasne korenine podlaga za zdravje las, je pomembno, da jih oskrbite s ključnimi mikrohranili. 

Temnim lasem povrnite sijaj s kavo. Postopek: skuhajte dve ali tri skodelice kave, odvisno od debeline in dolžine las. Čez noč jo pustite v hladilniku, saj si ne želite opeklin z vročo kavo. Za lažje nanašanje mrzlo kavo prelijte v steklenico s pršilom. Umijte si lase, nanesite šampon in balzam ter kavo popršite po celotni dolžini las in jo pustite učinkovati nekaj minut; nato dobro izperite.

ZA LEPE PRAMENE UPORABITE MED

Če želite, da prameni izstopajo, si pomagajte z medom. Postopek: pripravite zmes iz štirih delov medu in enega dela vode; tako bo pripravek lažje izprati. Mešanico nanesite na lase in jo enakomerno porazdelite. Nato lase zaščitite s plastično kapo za prhanje, pustite učinkovati uro ali dve in izperite. Rezultat bodo svetli in sijoči prameni.