Bo sedaj bolje?

Putin: Trump v živo drugačen kot na TV

B.K.
8. 7. 2017, 17.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Donald Trump je v živo drugačna oseba kot se kaže na televiziji, je ob robu vrha G20 dejal ruski predsednik Vladimir Putin. Dodal je še, da je možno, da bosta državi, ki sta danes v konfliktu, ponovno vzpostavili normalne odnose.

Reuters
Vladimir Putin

»Kar se tiče osebnih odnosov, mislim, da sva ga vzpostavila,« je dejal Putin po srečanju s Trumpom. »V kolikor bova nadaljevala z grajenjem odnosov kakor sva začela med pogovorom včeraj, mislim, da obstajajo možnosti – vsaj delne – da ponovno vzpostavimo stopnjo sodelovanja, ki jo potrebujemo,« je dodal.

Med pogovorom naj bi mu Trump zastavil tudi vprašanje, ali se je Rusija res vtikala v ameriške predsedniške volitve, kar je Putin ostro zanikal. »Postavil je več vprašanj o tej temi. Nanja sem odgovoril po najboljših močeh. Mislim, da se strinja z mano, a vprašajte njega, kaj zares misli o tem,« je dejal Putin.

V pogovoru sta se predsednika dotaknila tudi situacije v Siriji. Nova ameriška administracija ima po Putinovih besedah »bolj pragmatično« stališče do tega problema. »Mislim, da je njihovo stališče postalo bolj pragmatično. Ni se drastično spremenilo, a obstaja razumevanje, da lahko storimo marsikaj, če združimo sile,« je še povedal Putin.

Petkovo srečanje med predsednikoma Združenih držav Amerike in Ruske federacije je bilo prvo odkar je bil Trump izvoljen na čelo ZDA.